NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De Keestrack zeefmachines K3, K4 en K5 zijn vanaf 1 september standaard uitgerust met LLG vet
Keestrack Long Life Grease is verkrijgbaar in een tube van 400 ml en kan worden aangebracht door de ergonomische handpomp die u al met één hand kunt bedienen.

De Keestrack zeefmachines K3, K4 en K5 zijn vanaf 1 september standaard uitgerust met LLG vet

Keestrack ontwikkelt long life grease

Om de uptime te vergroten, heeft Keestrack besloten om Long Life Grease vanaf 1 september te standaardiseren op de K3, K4 en K5 zeefmachine die in hun Tsjechische fabriek geproduceerd worden. Dit dankzij goede testresultaten sinds 2021.

Keestrack Long Life Grease (LLG)is een speciaal smeervet, het bevat anti-slijtage- en anti-wrijvingsadditieven en is bestand tegen water en roest. Het verlengt de onderhoudsintervallen en verlaagt de kosten en uitvaltijd. Het verlengt de levensduur van de lagers van de zeefbox en de platenbandvoeder door op lagere temperaturen te draaien. Het LLG-vet is bestand tegen hoge stootbelastingen en trillingen en kan een omgevingstemperatuur aan van -25°C tot +145°C.

Keestrack K3, K4 en K5 zijn vanaf vandaag standaard uitgerust met Long Life Grease om de uptime te verhogen.

Onderhoudsinterval

Door het LLG-vet is het onderhoudsinterval 5 tot 10 keer langer vergeleken met standaard EP2-vet. Zo is het smeren van de zeefbox bijvoorbeeld, teruggebracht van elke 50 uur naar elke 500 uur.

Bedrijfstemperatuur

De bedrijfstemperatuur van de lagers is bij LLG-vet veel lager dan bij standaard EP2-vet. In één test, waarbij het EP2-vet werd vergeleken met het LLG-vet op de zeefbox van een K5, draaiden de lagers bij een bedrijfstemperatuur tot 60°C met standaard EP2-vet, terwijl ze met LLG-vet draaiden bij een bedrijfstemperatuur van 43°C, een significant verschil.

Het gebruik van LLG-vet heeft een enorm positief effect op de levensduur van de lagers, wat resulteert in meer Uptime, minder stilstand en minder kosten.

De smeerpunten worden goed aangegeven door de groene labels op de machine, met duidelijke instructies.

Private label

Om de unieke eigenschappen van dit vet te benadrukken, worden de cartridges gemerkt onder het private label van Keestrack.

Het LLG-vet is verkrijgbaar in tubes van 400 ml en kan eenvoudig worden aangebracht door een ergonomische handpomp. De patronen zijn voorzien van een schroefdop waardoor ze niet kunnen worden verwisseld met andere klassieke vetpompen. U kunt het vet met de handpomp met één hand of met beide handen aanbrengen. De handpomp is zo ontworpen dat u het LLG-vet altijd duidelijk kunt identificeren. Aan de onderkant blijft hij altijd goed zichtbaar.

De voordelen van Long Life Grease in beeld.

Lancering

Keestrack-dealers informeren hun klanten over deze nieuwe standaard op de zeefmachines K3, K4 en K5, die vanaf 1 september in de fabriek in Tsjechië is doorgevoerd. Door het standaardiseren van het LLG-vet zal de optie van het centrale smeersysteem op de K3, K4 en K5 verdwijnen. Deze optie heeft immers geen zin meer, aangezien er slechts 6 lagers per 500 uur gesmeerd hoeven te worden. De smeernippels zijn goed aangegeven door de groene labels op de machine met duidelijke instructies.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details