NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Lindemann Metal Recycling haalt grote order binnen van Galloo Group voor de levering van shredderapparatuur
v.l.n.r.: Tijdens de recente ondertekeningsceremonie op het hoofdkantoor van de Galloo Group in België: L-R Jan Vandeputte, Managing Director van Galloo, Rik Debaere, CEO van Galloo, en Ioannis Giouvanitskas, Senior Executive Advisor van Lindemann.

Lindemann Metal Recycling haalt grote order binnen van Galloo Group voor de levering van shredderapparatuur

De levering van een Lindemann Power Zerdirator ZZ 225×260 met 4.000 pk en toevoergedeelte zal het hart vormen van de geavanceerde shredder-, ontstoffings- en downstream-installaties voor de meest recente greenfield ontwikkeling van Galloo in Harnes, Noord-Frankrijk.

De ondertekening van een grote order voor het leveren van shredderapparatuur aan de gloednieuwe metaalrecyclingfabriek van de Galloo Group, met hoofdzetel in België, benadrukt de positie van Lindemann als wereldwijd toonaangevend leverancier van innovatieve oplossingen voor metaalrecycling. Het project, een greenfield-site in Harnes, Frankrijk, omvat een totale investering van meer dan € 30 miljoen en zal naar verwachting nieuwe maatstaven zetten op het gebied van milieunormen.

Als onderdeel van het contract zal Lindemann Metal Recycling een uitgebreid pakket aan apparatuur leveren, waaronder de toevoerlijn, een toevoeroptimalisator, de Power Zerdirator ZZ 225×260 Shredder met hoge capaciteit en een geavanceerd besturingssysteem voor de fabriek, dat ook de innovatieve Shredder Drive Assistant (SDA) van het bedrijf bevat. De installatie zal in de tweede helft van 2025 geleverd en geïnstalleerd worden en zal naar verwachting tegen midden 2026 tot 160 ton aanvoermateriaal per uur verwerken.

De keuze van de grote spelers

“Dit nieuwe contract illustreert het streven van Lindemann naar het leveren van geavanceerde technologie en duurzame oplossingen aan de grote spelers binnen de wereldwijde industrie, waarvan velen, zoals Galloo Group, langetermijnpartners zijn”, aldus Ioannis Giouvanitskas, Senior Executive Advisor bij Lindemann. “De samenwerking met The Galloo Group benadrukt onze gezamenlijke toewijding aan milieubeheer en operationele uitmuntendheid.”

De keuze van Lindemann voor dit project onderstreept zijn ongeëvenaarde sectorkennis en reputatie voor het leveren van apparatuur van topkwaliteit, afgestemd op de specifieke behoeften van de metaalrecyclingindustrie. De integratie van energiezuinige oplossingen en de prestatieverhogende Shredder Drive Assistant (SDA) versterkt het streven van Lindemann naar duurzaamheid en operationele efficiëntie.

“Doordat we reeds met verschillende shreddersystemen en -apparatuur van Lindemann werken binnen ons netwerk van metaalrecyclinginstallaties, hebben we alle vertrouwen in de samenwerking met Lindemann voor dit nieuwste en meest ambitieuze en duurzame project,” aldus Rik Debaere, CEO van Galloo. “Hun geavanceerde technologie, in combinatie met hun ongeëvenaarde kennis van de industrie, maakt hen de ideale partner voor onze greenfield ontwikkeling in Harnes.”

Met een gedeelde sterke nadruk op kwaliteit, efficiëntie en naleving van milieuvoorschriften bundelt Lindemann opnieuw de krachten met het Belgische Lybover, dat de volledige ontstoffings- en downstream-installatie na de shredder zal ontwerpen en bouwen.

“Door onze expertise te bundelen, zullen we Galloo een metaalrecyclinginstallatie van wereldklasse leveren – een installatie die voldoet aan de hoogste industrienormen voor een toekomstbestendige installatie in Harnes en deze zelfs overtreft,” besluit de CEO van Lybover Hans Boels.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details