NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Dé succesvolle schakel richting circulaire grondstoffen
De FleXiever Mini Screener 3-fracties is compact en handig om te vervoeren.

Dé succesvolle schakel richting circulaire grondstoffen

Recycling betekent ook optimaal sorteren van een brede waaier aan materialen. Niemand heeft dit beter begrepen dan machinebouwer SMO. Met hun ongeëvenaarde zeefmachines van het merk FleXiever genieten ze wereldwijd een sterke reputatie. Zoals het recente ontwerp voor GCC Sport Surfaces, dat het hergebruik van afgeschraapte toplagen bij de aanleg van sportvelden mogelijk maakt.

Dankzij de modulaire eigenschappen zijn de zeefmachines eenvoudig aanpasbaar met verschillende aan- en afvoermogelijkheden (hier met Baron transportbanden).

Maatwerk is de corebusiness van machinebouwer SMO uit Eeklo. Voor de zeefmachines die het onder de merknaam FleXiever op de markt brengt, is dat niet anders. Dit gamma richtte zich initieel vooral op toepassingen binnen het grondverzet en de tuinbouw, zoals het zeven van grond, compost, stenen en zelfs zaadjes. Maar dat is al lang niet meer de enige branche waar de FleXiever zeven hun nut bewijzen. “De laatste jaren ervaren wij een toenemende vraag vanuit de recyclingsector”, vertelt Michael De Craene, salesverantwoordelijke FleXiever. “Het gaat hierbij telkens om andere fracties, waarbij we graag meedenken over de ideale configuratie, de meest geschikte aan- en afvoermethodes …”

Een succesverhaal in de aanleg van sportterreinen

Zo werd recent een Mini Screener 3-fracties schudzeefmachine – het meest compacte toestel uit het gamma – op maat aangepast voor GCC Sport Surfaces uit Arnhem. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in de aanleg, renovatie en onderhoud van sportterreinen. Van hockey- en voetbalvelden tot atletiekpistes en skatebanen. SMO heeft voor GCC Sport Surfaces een installatie gebouwd voor het zeven van rubbergranulaat. De geleverde Mini Screener 3-fracties is in staat om 1.000 kg rubbergranulaat per uur af te zeven, en dat in fracties van 0 tot 1 mm, 1 tot 5 mm en groter dan 5 mm. Daarbij is de schudzeef uitgerust met drie aparte transportbanden die een vlotte afvoer van de afgezeefde materialen mogelijk maken én rechtstreeks uitstorten in big bags. Bij het vernieuwen van sportterreinen is het een grote plus om de bestaande verharding af te schrapen en ter plaatse te recyclen. De geleverde zeefinstallatie is een belangrijke schakel in dit circulaire proces. 

De modulaire eigenschappen van de Mini Screener 3-fracties

De Mini Screener 3-fracties is één van de meest compacte 3-fracties zeefmachines wereldwijd en daardoor praktisch en handig naar vervoer toe. De FleXiever heeft zijn naam niet gestolen. Het concept is wel degelijk flexibel. Te beginnen met de twee hoofdcomponenten waaruit de machine is opgebouwd: de zeefbox en het modulaire onderstel.

1.De zeefbox ofwel het ‘hart’ van de machine. In het geval van een driedeks schudzeef – zoals samengesteld voor GCC Sport Surfaces – is de zeefbox uitgerust met twee zeefnetten. Elk met een andere maasstructuur voor het perfect afzeven van materialen: van grove tot fijne fracties. 

2.Dankzij het modulaire onderstel uitgerust met wieltjes is de FleXiever Mini Screener 3-fracties makkelijk verrijdbaar. Eenmaal op locatie komen de uitschuifbare poten goed van pas. Het horizontale kader maakt een vlotte integratie binnen een recyclingopstelling mogelijk. 

Breed inzetbaar 

“De FleXiever Mini Screener 3-fracties biedt stan­daard diverse aanpasbare functies. Zo kan je de hellingsgraad van het toestel naar keuze instellen”, licht Decraene toe. “Daarenboven kun je de amplitude van de trilmotor traploos regelen. Modaliteiten die mee zorgen voor vlotte aan- en afvoermogelijkheden. Het modulaire karakter heeft nog meer interessante troeven. Zo neemt het wisselen van de zeefnetten hooguit vijf minuten in beslag. FleXiever beperkt zich trouwens niet tot standaardmaten maar heeft zeer veel modellen in voorraad, met zowat alle mogelijk denkbare maasopeningen.” Doe eens een zeeftest, de FleXiever Screeners overtuigen je van de rest.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details