NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Sterrenzeef met drie fracties en aanpassing naar gewenst formaat eindfractie
Grote zeefdekken van circa 10 m² (boven) en 9 m² (onder) zorgen voor maximale doorvoer met een goed zeefresultaat.

Sterrenzeef met drie fracties en aanpassing naar gewenst formaat eindfractie

De firma H2Protech bouwt een unieke driefracties-sterrenzeef met traploze aanpassing van het zeefformaat. Deze MSS-9K sterrenzeef wordt dieselelektrisch aangedreven. Een zeer geluiddichte dieselmotor met een vermogen van ongeveer 100 PK en een elektrisch vermogen van circa 80 KVA drijft de elektromotoren aan. De Doosan dieselmotor met omkeerbare ventilator heeft een zuinig verbruik van slechts 7-8 l/u. Bij het ontwerp van de zeef is veel aandacht besteed aan robuustheid, toegankelijkheid en eenvoudige bediening. De zeef, die ook in te zetten is in een lijn, is ontworpen voor shredders met een prioriteitsuitschakeling. Hiermee is het verstopt raken van de zeef uitgesloten. 

De maatvoering, prestatie en het zeefoppervlak van de zeef zijn optimaal aangepast aan de WOLF shredder 9500 DT van Stoevelaar Machinery. De zeef kan als solitaire sterrenzeef worden gebruikt voor het zeven van versnipperd afvalhout of biomassa met een hoge doorvoercapaciteit van 60 tot 80 t/u (afhankelijk van het materiaal), of kan gebruikt worden in combinatie met de WOLF shredder (of een ander merk), waarbij te grove fractie rechtstreeks naar de rotoren wordt teruggevoerd. Het materiaal wordt van de afvoertransportband van de voorbreker naar de volumineuze invoerbunker gevoerd. De doseerwals verdeelt het zeefmateriaal gelijkmatig over het bovenste zeefdek. Hier wordt de te grote fractie uitgezeefd, op de retourband geworpen en teruggevoerd naar de voorbreker. De middenfractie en fijnste fractie valt via het bovenste zeefdek op het onderste zeefdek. Het formaat van de middenfractie kan traploos worden aangepast van bijvoorbeeld tussen 50 en 100 mm of 80 en 160 mm. Het onderste (fijnste) zeefdek scheidt dan nog de fijne fractie van de middenfractie en voert deze via de aparte transportband af. Door de doordachte techniek is het mogelijk om de gezeefde fijne fractie weer terug te voeren naar de middenfractie. Grote zeefdekken van circa 10 m² (boven) en 9 m² (onder) zorgen voor maximale doorvoer met een goed zeefresultaat. 

De H2Pro MSS 9K-3F is op een rupsonderstel gemonteerd en weegt ongeveer 35 ton.

Enkele technische gegevens 

De H2Pro MSS 9K-3F is op een rupsonderstel gemonteerd en heeft transportafmetingen van circa 12.000 mm  x 3.000 mm x 3.500 mm en een totaalgewicht van ongeveer 35 ton. De zeef is exclusief verkrijgbaar via Stoevelaar Machinery. Op de IFAT beurs in München wordt de MSS-9K 3F zeef in combinatie met de WOLF shredder 9500 DT gepresenteerd door Stoevelaar Machinery. Zij verwelkomen u graag op stand 809/8 op het buitenterrein.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details