NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Greyparrot onthult het eerste Facility Dashboard in de branche om MRF’s een boost te geven richting duurzaam bedrijfsbeheer

Greyparrot onthult het eerste Facility Dashboard in de branche om MRF’s een boost te geven richting duurzaam bedrijfsbeheer

Dankzij real-time data en AI-afvalanalyse kunnen operators data-geïnformeerde beslissingen nemen, de winstgevendheid maximaliseren en waardevol materiaalverlies minimaliseren.

Greyparrot, de wereldleider op het gebied van AI-afvalanalyse , kondigt vandaag met trots de lancering aan van zijn eerste Facility Dashboard op IFAT 2024. Het Facility Dashboard biedt een baanbrekend centraal beeld van de sorteerprestaties voor faciliteiten voor material recovery facility (MRF’s) en plastics recovery facility (PRF’s). Door gegevens van belangrijke afvalstromen te verzamelen, ontketent het nieuwe dashboard de kracht van gestroomlijnd faciliteitenbeheer.

Als antwoord op de vraag vanuit de sector richt Greyparrot’s Facility Dashboard zich op de constante veranderingen die een uitdaging vormen voor sorteerfaciliteiten – van een fluctuerend materiaalaanbod tot veranderende marktomstandigheden. De winstgevendheid van een MRF is afhankelijk van operators die de doorvoersnelheid, zuiverheid en het verlies van waardevol materiaal als residu zorgvuldig in evenwicht houden. Het bereiken van dit evenwicht is een uitdaging zonder de hulp van realtime data-inzichten om de besluitvorming te begeleiden.

Het Facility Dashboard van Greyparrot zorgt voor een aanzienlijke sprong voorwaarts in de evolutie van lean MRF’s en PRF’s. Het biedt een uniform overzicht van alle sorteerprestaties in één oogopslag, waarbij de activiteiten van de volledige sorteerfaciliteit op één live scherm worden weergegeven. Door onbewerkte gegevens om te zetten naar bruikbare inzichten, kunnen operators zich sneller aanpassen om zo nieuwe niveaus van efficiëntie en winstgevendheid te bereiken. Deze innovatie luidt de toekomst in wanneer afvalbeheer evolueert volgens de principes van lean management, waarbij elke fase van het recyclingproces wordt geoptimaliseerd.

“Traditioneel gezien vertrouwden MRF’s op gegevens die werden verzameld door handmatige samples van belangrijke transportbanden en productlijnen. Dit resulteerde in een incompleet beeld van hun activiteiten”, aldus Mikela Druckman, CEO van Greyparrot. “Het Greyparrot Facility Dashboard biedt cruciale zichtbaarheid die tot nu toe ontbrak. Door real-time data en AI-analyse te centraliseren, stellen we operators in staat data-geïnformeerde beslissingen te nemen om de winstgevendheid te maximaliseren en te voorkomen dat waardevol materiaal op stortplaatsen belandt.”

MRF’s voorzien van ongeëvenaarde zichtbaarheid en controle in de bedrijfsvoering

De mondiale afvalstromen groeien jaarlijks. Tegen 2050 zal de wereld jaarlijks 3,4 miljard ton afval produceren. Wereldwijd verwerken slechts 5.500 faciliteiten vast afval, waardoor MRF’s onder druk komen te staan ​​om grotere hoeveelheden afval sneller te verwerken.

Deze unieke oplossing, ontwikkeld in samenwerking met operators, geeft een duidelijk beeld van hoe bestaande apparatuur harder kan werken en een efficiënte werking kan worden gegarandeerd. De samenstelling van inkomend materiaal en doorvoersnelheid zijn twee cruciale variabelen die operators kunnen aanpassen als reactie op een veranderende samenstelling. Met realtime gegevens kunnen operators deze twee variabelen aanpassen en tegelijkertijd prioriteit geven aan middelen, van personeel tot apparatuur. Zonder real-time zichtbaarheid op belangrijke punten in de faciliteit blijft het optimaliseren van doorvoersnelheden en de samenstelling van inkomend materiaal (en het meten van de impact) een uitdaging.

Voordelen voor MRF’s

· Verhoogt de winstgevendheid door de doorvoer te optimaliseren en materiaalverlies te verminderen

· Maakt een grotere operationele flexibiliteit mogelijk zodat operators zich aan kunnen passen aan veranderende marktomstandigheden

· Helpt operators de kosten van handmatige sampling en de kosten van afvoeren te verminderen

Het Greyparrot Facility Dashboard helpt afvalbeheerders het maximale uit elke ton die ze verwerken te halen en te voldoen aan de vereiste kwaliteitseisen voor balen die zijn vastgelegd door verwerkers en recyclers.

Belangrijkste kenmerken van het Faciliteit Dashboard van Greyparrot

· Realtime productieoverzicht: Bewaak live opbrengst- en doorvoersnelheden en houd de algehele sorteerprestaties bij.

· Flow-analysegrafiek: Volg de beweging van specifieke materialen van invoer naar uitvoer, en identificeer knelpunten en inefficiënties.

· Kwaliteitscontrole in één oogopslag: Handhaaf een consistente zuiverheid in alle productlijnen om aan de kwaliteitseisen van de markt te voldoen.

· Visualisatie van verloren waarde: Identificeer herstelbare materialen die verloren gaan door residu en breng gerichte verbeteringen aan.

“Het Facility Dashboard van Greyparrot zal ons helpen inzichten te krijgen die onze activiteiten aanscherpen, waardoor we efficiënter worden. Ons team vormt de kern van onze missie. Wij geven prioriteit aan een mensgerichte aanpak, waarbij we technologie gebruiken om hun inspanningen te verbeteren in plaats van simpelweg meer apparatuur toe te voegen. Deze slimme oplossing helpt ons het potentieel van onze bestaande middelen te maximaliseren en slimmer te werken. Ons uiteindelijke doel is om kunststoffen zo te sorteren dat het keer op keer gerecycled kan worden; circulariteit is het eindspel! Om dat doel te bereiken, hebben we voorspellende operaties nodig binnen de variabelen van afvalsortering, met real-time bruikbare inzichten, we zullen dat doel optimaal bereiken.” – Foppe-Jan de Meer, Plantmanager, KSI Heerenveen (Nederland)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details