NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
AMP Robotics haalt $ 91 miljoen op in Serie C-financiering
AMP’s latest funding will enhance manufacturing capacity to support a fleet of approximately 275 robots around the world and further the company’s ongoing development of AI-enabled automation applications for recycling. (Photo: Business Wire)

AMP Robotics haalt $ 91 miljoen op in Serie C-financiering

Nieuwe investering ter ondersteuning van modernisering en opschaling van afvalinfrastructuur om de rendabiliteit en efficiëntie van recycling te verbeteren

AMP Robotics Corp. (‘AMP’), een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), robotica en infrastructuur voor de afval- en recyclingindustrie, heeft $ 91 miljoen aan bedrijfskapitaal opgehaald in een Serie C-financiering, geleid door Congruent Ventures en Wellington Management, evenals nieuwe en bestaande investeerders, waaronder Blue Earth Capital, Sidewalk Infrastructure Partners (SIP), Tao Capital Partners, XN, Sequoia Capital, GV, Range Ventures en Valor Equity Partners. Deze nieuwe financieringsronde volgt op een Serie B-financiering van $ 55 miljoen onder leiding van XN in januari 2021.

“Vooruitgang in robotica en automatisering versnellen de transformatie van traditionele infrastructuur, en AMP wil de afval- en recyclingindustrie een nieuwe vorm geven,” aldus Michael DeLucia, sectorleider voor Climate Investing, Wellington Management. “Door digitale intelligentie naar de recyclingindustrie te brengen, kan AMP afvalstromen sorteren en extra waarde creëren die verder gaat dan wat anders mogelijk zou zijn.”

AMP zal de nieuwste financiering gebruiken om zijn bedrijfsactiviteiten op te schalen en tegelijkertijd zijn internationale expansie voort te zetten. De vraag naar robotica om bestaande recyclinginfrastructuur aan te passen blijft groeien; te midden van de historische vraag naar alle soorten gerecycleerde grondstoffen, heeft de industrie capaciteit nodig om de doelstellingen voor 2025 te halen van bedrijven in verpakte consumentengoederen die zich hebben verplicht tot het gebruik van PCR-inhoud (post-consumer recycled). De kerntechnologieactiviteiten van het bedrijf zijn dienovereenkomstig gegroeid; het nieuwe kapitaal zal de productiecapaciteit vergroten om een vloot van ongeveer 275 robots over de hele wereld te ondersteunen en de voortdurende ontwikkeling door AMP voortzetten van AI-compatibele automatiseringstoepassingen voor recycling, zoals AMP Vortex™, de nieuwste innovatie van het bedrijf voor het terugwinnen van folie- en flexibele verpakkingen. AMP beschikt ook over drie productiefaciliteiten in de grootstedelijke gebieden van Denver, Atlanta en Cleveland; de financiering zal bijdragen aan de verdere groei van de secundaire sorteeractiviteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten.

“Onze focus vanaf het begin was onze toepassing van AI-aangedreven automatisering om ons wereldwijde recyclingsysteem economisch en duurzaam te verbeteren,” stelde Matanya Horowitz, oprichter en CEO van AMP Robotics. “We hebben het geluk gehad om gedurende ons traject een gepassioneerd team, loyale klanten en visionaire investeerders aan te trekken. Met deze nieuwe financiering versnellen we onze inspanningen om onze recyclinginfrastructuur te moderniseren en uit te breiden, en helpen we de samenleving op weg naar een circulaire economie.”

De recyclingindustrie draagt bijna $ 117 miljard bij aan de Amerikaanse economie, volgens het Institute of Scrap Recycling Industries, en de industrie verwerkt jaarlijks 130 miljoen ton aan waardevolle grondstoffen. De wereldwijde markt voor afval- en recyclingdiensten zal naar verwachting de komende jaren aanzienlijk groeien, gezien de toenemende bezorgdheid van de consument over de milieueffecten van afval.

Van de naar schatting 44 miljoen ton plastic afval dat in 2019 in eigen land werd beheerd, werd ongeveer 86% gestort, 9% verbrand en 5% gerecycled, volgens een recent rapport van het ministerie van Energie over kunststoffen. Gestort plastic betekende in 2019 aanzienlijke verliezen voor de economie van het land: een gemiddelde van $ 7,2 miljard USD in marktwaarde. De terugwinning van plastic verpakkingen en foodservice-plastic in de VS alleen zouden een pool van inkomsten vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van $ 2 miljard tot $ 4 miljard per jaar kunnen vertegenwoordigen.

AMP’s proprietary technology applies computer vision and deep learning to identify and recover plastics, cardboard, paper, cans, cartons, and many other containers and packaging types reclaimed for raw material processing. (Graphic: Business Wire)

“AMP’s technologie herschrijft de economie van recycling, waarbij doel en winst worden gecombineerd voor onze recyclingpartners,” verklaarde Abe Yokell, mede-oprichter en Managing Partner van Congruent Ventures. “Het is een voorrecht om zo’n missiegedreven team te kunnen ondersteunen, aangezien ze zijn uitgegroeid van een achtkoppig bedrijf tot een marktleider.”

“We kijken ernaar uit om het AMP-team te ondersteunen bij het opschalen van kosteneffectieve afvalbeheeroplossingen voor de circulaire economie met behulp van technologie, efficiëntie en automatisering,” voegde Kayode Akinola, hoofd Private Equity bij Blue Earth Capital, toe. “AMP helpt om emissiereducties en hulpbronnenefficiëntie te bevorderen en tegelijkertijd te voldoen aan een groeiende vraag naar gerecyclede materialen.”

De bedrijfseigen technologie van AMP past computervisie en diepgaand leren toe om kunststoffen, karton, papier, blikjes, kartons en vele andere soorten containers en verpakkingstypen te identificeren en te herwinnen die worden teruggewonnen voor de verwerking van grondstoffen. Het AI-platform van het bedrijf, AMP Neuron™, heeft meer dan 50 miljard objecten herkend in praktijkomstandigheden, waardoor het de grootste bekende dataset van recyclebare materialen voor machine learning is.

Data worden gezien als de sleutel tot het verbeteren van recycling- en terugwinningspercentages voor een circulaire economie. Als onderdeel van de National Recycling Strategy die vorig jaar werd uitgebracht, heeft het Amerikaanse Environmental Protection Agency meetstandaardisatie en toegenomen gegevensverzameling genoemd als een van zijn vijf doelstellingen. AMP blijft baanbrekend werk verrichten in de toepassing van gegevens voor recycling met zijn materiaalkarakteriseringssoftware, die de realtime stroom van recyclebare materialen met precisie en consistentie digitaliseert. Betere gegevens bieden mogelijkheden om hiaten in het opvangen van materiaal te identificeren, transparantie over welke recyclebare materialen wel en niet worden gerecycled, en een basis voor gestandaardiseerde metingen die essentieel zijn voor het verbeteren van het nationale recyclingsysteem.

De kracht van de AI van AMP maakt secundaire sortering ook technisch en economisch haalbaar. Via zijn secundaire sorteermodel wint AMP gemengd papier, metalen en een portfolio van #1-#7 plastics in verschillende vormfactoren en attributen terug met hoge precisie en zuiverheid, met een speciale focus op plastic mengsels die uniek mogelijk worden gemaakt door AI. Het bedrijf verkoopt deze grondstoffen, inclusief op maat gemaakte chemische en polymeermengsels die verwerkers en fabrikanten nodig hebben, door aan kopers op de eindmarkt.

Brian Barlow, mede-oprichter en co-CEO van SIP, vervolgde: “Gezien onze unieke focus op door technologie mogelijk gemaakte infrastructuursystemen, hebben we AMP ondersteund sinds de vroege start van de fondsenwerving en hebben we gezien hoe AI uitgroeide tot een essentieel onderdeel van de industrie. We kijken ernaar uit om strategische begeleiding te blijven bieden over hoe de technologie commercieel kan worden geschaald naar de fysieke omgeving, inclusief de secundaire faciliteiten van AMP.”

In 2022 breidde AMP zijn leiderschapsteam uit met de toevoeging van sleutelfiguren om leiding te geven aan engineering, financiën en mensen. Josh Hollin kwam bij het bedrijf als Vice President Engineering; hij was meest recentelijk Vice President Engineering & Global Product Launch Teams bij Flex, een leider in technologische innovatie, toeleveringsketen en productieoplossingen. Beth Dec trad toe als Vice President People vanuit Vail Resorts, waar ze Vice President HR Shared Services & Talent Acquisition was. Regina Madigan brengt meer dan 20 jaar ervaring in bedrijfsfinanciering bij beursgenoteerde, particuliere en internationale bedrijven mee naar haar functie als Vice President Finance; meest recentelijk was Vice President Finance en Controller voor Paragon 28 tijdens de beursgang van het bedrijf.

In een beweging die representatief is voor de sterke acceptatie van AI en robottechnologie in de industrie, heeft AMP onlangs zijn samenwerking met Waste Connections, Inc. (TSX/NYSE: WCN), zijn grootste klant, uitgebreid. Sinds eind 2020 heeft Waste Connections 50 van AMP’s hogesnelheid roboticasystemen geboekt of ingezet op plastic-, vezel- en residulijnen, en is daarmee de grootste beheerder van AI-geleide robotica in de industrie geworden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details