NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Zeilen als wapen tegen stof

Zeilen als wapen tegen stof

Stofvorming is in vele industriële omgevingen, vooral bij op- en overslag maar evengoed bij verwerkende bedrijven – intern en extern – geen onbekend fenomeen. Het opgeslagen materiaal, de machines en niet in het minst de werknemers kunnen hierdoor hinder ondervinden. ­Naburige bedrijven of omwonenden kunnen eveneens, onder invloed van wind of andere externe factoren, stofoverlast ervaren. Om dit fenomeen aan te pakken, heeft Transferium Gent ervoor gekozen hun halfopen loods af te sluiten met de zeilen van Vervaeke.

Vervaeke – industrieel zeilenproducent – pakt pro­blemen aan met wind, stof, regen, vogels en inkijk door middel van vaste zeilen en poorten. Samen met u gaan ze op zoek naar een oplossing op maat van uw bedrijf. Transferium Biomass en Minerals Recycling Solutions, actief in recuperatie en verwerking van biomassa en recycleerbare producten zoals hout, sorteerzeefzand en verschillende types afval, bouwde recent een halfopen loods van 175 m lang. Om milieutechnische redenen moest de open zijde gesloten zijn, waarop Transferium koos voor de zeilen van Vervaeke.

Weren van stof

“De zeilen bestaan uit een luchtdoorlatend gaas”, vertelt Jurn Dely, sales director bij Vervaeke. “Het gaas is fijn, waardoor een grote hoeveel­heid stof wordt tegen­gehouden. Bovendien zorgt het zeil ervoor dat de loods voort­durend wordt voorzien van een langzame, constante lucht­verversing. Op deze manier blijft de luchtvochtigheid goed en worden
gassen afgevoerd.”

Lichtdoorlatendheid

“De zeilen in gaas laten eveneens een grote hoeveelheid licht door”, vertelt Dely. “De natuurlijke lichtinval zorgt voor een aangename werksfeer. Bovendien moet er minder gebruik gemaakt worden van kunstlicht, wat voordelig is op energetisch vlak.”

Meerdere oplossingen

“Onze zeilen pakken nooit één specifiek probleem aan, maar bieden verschillende oplossingen in­eens”, aldus Dely. “Transferium Gent weert nu hoofd­zakelijk stof, maar ook wind en regen­inslag worden fel gereduceerd. Op deze manier blijft het opgeslagen materiaal droog.”

Verschillende toepassingen

Transferium Gent maakte gebruik van vaste zeilen. Vervaeke heeft echter nog poorten en schuif­gor­dijnen in het gamma, wat extra mogelijk­heden biedt. 

Over Vervaeke

Vervaeke werd opgericht in 1990 door Geert Vervaeke en overgenomen in 2015 door Kristof Blockeel, die de organisatie nieuw leven heeft ingeblazen. Anno 2021 is Vervaeke uitgegroeid tot een bloeiend, divers bedrijf met meer dan 30 werknemers. Ze produceren en monteren constructies met windschermen en technisch textiel op maat voor gebruik in drie sectoren: landbouw, industrie en architectuur.

Vervaeke Industrial

Doorheen de jaren vonden steeds meer industriële bedrijven hun weg naar Vervaeke, op zoek naar een oplossing op maat. Van het afsluiten van fabrieks­gebouwen, tot het plaatsen van windschermen aan skischansen. Daarom was het voor Vervaeke een logische stap om zich verder te specialiseren in industriële toepassingen met technisch textiel.

Over Transferium Gent

Transferium bv werd initieel opgestart als op- en overslagbedrijf dat gedurende twintig jaar een sterke groei kende. Door hun kennis ter zake, ervaring en sterke reputatie werd het actieterrein en de expertise steeds verder uitgebouwd. Trans­ferium heeft zich verder gespecialiseerd in en focust op het zoeken naar duurzame oplossingen met betrekking tot het verwerken en recupereren van een uitgebreide portfolio aan materialen binnen de circulaire economie. Hun toplocatie in de North Sea Port te Gent zet de poort naar Europa en daarbuiten helemaal open. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details