NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Duurzaam ondernemen met stofvrije lucht
Image sources: Zehnder Group International AG, Gränichen

Duurzaam ondernemen met stofvrije lucht

Duurzamer ondernemen? Zuivere lucht is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch leidt een stofvrije werkomgeving tot gezondere medewerkers, een langere levensduur van apparatuur en lagere kosten. Duurzaamheid in drievoud dus.

De kans is groot dat bij het woord ‘duurzaamheid’ al snel termen als ‘groen’ en ‘goed voor het milieu’ naar boven komen. Dat klopt helemaal. Toch is duurzaamheid veel meer dan dat. Zeker als het om je bedrijf gaat. Zo gaat duurzaam ondernemen ook over een lange(re) inzetbaarheid van mensen, materialen en machines. Daarnaast zijn je kosten van invloed op het voortbestaan van je bedrijf. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar stof brengt je personeel, productiviteit en portemonnee in gevaar.

Stof is schadelijk voor de gezondheid van je medewerkers

Het dagelijks inademen van schadelijke stoffen en ongezonde lucht maakt medewerkers ziek. Dat kan gaan van ‘lichte klachten’ als duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid tot het ontstaan van ernstige ziekten als longaandoeningen en kanker. Stofdeeltjes brengen niet alleen de gezondheid van je personeel in gevaar, maar ook je bedrijf. Werknemers met een slechte gezondheid zijn namelijk minder productief. Het hoge ziekverzuim brengt bovendien hoge kosten met zich mee.

Stof in machines vereist extra onderhoud

Machines en apparatuur trekken veel stof aan. Stof dat neerslaat komt in je machines terecht. Hierdoor is vaker onderhoud nodig, wat leidt tot hogere kosten. Ook stilstand kost geld. Slecht onderhouden machines zijn bovendien eerder aan vervanging toe.

Stof veroorzaakt dus problemen in je bedrijf die duurzaam ondernemen bemoeilijken. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te vermijden door luchtzuiveringssystemen te installeren. Zo vang je met luchtreinigers stof uit de lucht direct bij de bron op. Hiermee voorkom je dat medewerkers het inademen en het op je apparatuur en producten terechtkomt.

De voordelen van zuivere lucht

Stofvrije lucht in je magazijn, productiehal of kantoor leidt tot:

  • Een goede fysieke en mentale gezondheid van je team
  • Dat betekent minder ziekteverzuim en een flinke besparing van enkele honderden euro’s per werknemer per dag. Bovendien zijn gezonde medewerkers tot wel 18% productiever dan niet-fitte medewerkers.
    • Minder onderhoud en storingen aan machines en apparatuur
  • Door de levensduur te optimaliseren bespaar je geld én bescherm je het milieu.

Staat duurzaamheid al op de agenda, maar zuivere lucht nog niet?

Kijk dan eens op de website van Zehnder Clean Air Solutions. Daar vind je meer informatie over luchtzuivering in de recycling en afvalverwerking.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details