NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Zeeuwse nieuwe: hydraulische magneten

Zeeuwse nieuwe: hydraulische magneten

Een interessant nieuwtje uit Zeeuws-Vlaanderen: fabrikant en leverancier van uitrustingsstukken Pladdet levert sinds enige tijd ook hydraulische magneten voor de sloop- en recyclingsector. Daarvoor is een partnerschap aangegaan met magnetenproducent GIDA, zo vertelt directeur Jonathan de Putter.

Een hydromagneet maakt geen gebruik van elektriciteit, maar van het hydraulisch systeem van de graafmachine. Hij kan bungelend via een ketting of door aankoppelen via het snelwisselsysteem vast aan de machine worden gemonteerd. Het interessante daarvan is, dat de magneet vanuit de cabine aan en uit kan worden gezet. De bediening vindt daarbij plaats via het bestaande standaard leidingsysteem op de graafmachine. Er is dus geen nieuwe aansluiting voor nodig en dat verklaart voor een groot deel waarom deze hydromagneten zo populair zijn.

Door het vlakkeplaat-model van tanden te voorzien krijgt de hydromagneet een dubbele functie.

 

Een andere reden voor die populariteit is, dat dergelijke magneten robuust zijn uitgevoerd en buiten de reguliere controles om zeer weinig of geen onderhoud behoeven. “Dat komt simpelweg,” aldus De Putter, “omdat deze magneten geen bewegende delen hebben en er dus nauwelijks slijtage optreedt.”

Het vlakke model met tanden is erg populair bij sorteerinrichtingen. De Putter legt uit: “Met de hand sorteren van bergen verschillend materiaal is niet te doen. Met behulp van de vlakkeplaat-magneet met tanden kan snel en efficiënt het aandeel ijzerhoudend materiaal uit zo’n berg worden gevist.”

Een recent door Pladdet aan een Duitse klant afgeleverde hydraulische magneet.

 

Serie van zes

De Putter gaat verder: “Nee, ze worden niet in de eigen werkplaats van Pladdet geproduceerd, daarvoor is de markt te klein. Een sorteergrijper heeft bijvoorbeeld een veel breder publiek. Deze magneten leveren we in partnerschap met GIDA, één van de grote merken in de magnetenbranche. Als partner houdt GIDA rekening met onze wensen en de soms specifieke eisen die klanten stellen, dus dat gaat verder dan enkel de relatie toeleverancier/afnemer.”

De serie die Pladdet aanbiedt omvat zes hydraulische magneten met gewichten van 780 tot 2500 kg voor de kettingversie, 880 tot 2700 kg voor het vlakkeplaat-model en 950 tot 2850 kg voor het vlakkeplaat-model met tanden (zie de tabel voor de overige specificaties).

Veel vraag

We vroegen De Putter of de toevoeging van de magneten aan het sloopprogramma een geheel eigen idee was. “De vraag liep in dit geval vooruit op het aanbod. Nadat we diverse keren van klanten een vraag in die richting hadden gekregen, zijn we hier intern mee verder gegaan. Want ‘nee’ verkopen doen we niet graag. We bieden onze klanten in de sloop- en recyclingsector bij voorkeur een zo compleet mogelijk programma aan, met een voor hen interessante prijsstelling. En dat werkt, inmiddels zijn de eerste magneten ook al in Duitsland, Engeland en Zweden verkocht.”

De specificaties van de zesdelige serie GIDA-magneten die Pladdet sinds enige tijd in het sloop- en recyclingprogramma heeft opgenomen.

 

Presentatiemoment

Zoals bekend gaat in Nederland het tweejaarlijkse machine-evenement TKD niet door. Gaat de presentatie van de nieuwe serie magneten dit jaar nog op een groot evenement plaatsvinden? Zoals op de Matexpo Demo Days of vakbeurs Recycling in Gorinchem? De Putter vindt beide evenementen nog te ver weg om daarover nu al te beslissen, maar, zo zegt hij: “Wij zullen deze magneten wel meenemen op toekomstig beurzen als zijnde gewoon horende bij ons gamma. Het gaat om een serie van zes hydraulische magneten met een interessante prijsstelling, korte levertijden en een zeer hoge kwaliteit. We zijn zo zeker van dit product, dat we de klant ondersteunen met een garantie van drie jaar.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details