NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Verneveltechnieken en kanonnen voor stofbestrijding
Savic Group biedt ook op maat gemaakte vernevelingssystemen.

Verneveltechnieken en kanonnen voor stofbestrijding

Sinds lange tijd dienen aannemers bij bouw-, sloop- en infrastructuurwerken de stofemissies zo laag mogelijk houden. Deze regel is tevens van toepassing in tal van andere activiteiten zoals in de recyclage, saneerwerken, gieterijen en stortplaatsen. In veel sectoren wordt geïnvesteerd in vernevelingsinstallaties.

Ga bij deze investering echter niet over één nacht ijs en kies voor een stille, geautomatiseerde water- en energie­zuinige oplossing, zoals de Spraystream vernevelings­installaties van de Savic Group uit Kortrijk. De Savic Group is een machine­constructeur met specialisatie in vernevel­techniek en beschikt over een eigen R&D-afdeling, een in-house productie en een zelf ontwikkeld kwaliteits­mechanisme die de levering van standaard­machines maar ook van complexe op maat gemaakte installaties mogelijk maken.

Spraysteam vernevelingsinstallatie wordt veelvuldig ingezet bij de sloop van gebouwen.

Mistgordijn van microdruppels

Mirko Savic, is zaakvoerder en ontwerper van de Spraystream verneveltechnologie. Spraystream is een vernevelingsmachine die een mistgordijn van microdruppels produceert voor stofbestrijding op open terreinen of in gesloten ruimtes. Met de Spraystream technologie worden stofdeeltjes uit de lucht geabsorbeerd door een mist van microdruppels. Daarna vallen deze neer op de grond (wassen van lucht). Met de Spraystream machines kunnen ook geuremissies worden aangepakt. Het bedrijf specialiseert zich al zestien jaar in het ontwerp en de productie van dergelijke vernevelingsinstallaties. “In het begin van mijn loopbaan richtten we ons uitsluitend op de recyclagesector, maar intussen verkopen we de oplossingen ook aan mijnen, gieterijen, sloop- en bouwbedrijven”, laat Savic weten. “Het concept van onze toestellen is revolutionair door de aerodynamische vorm van de turbines die bovendien uit composietmateriaal zijn vervaardigd. Hierdoor garanderen we zowel een uiterst lange levensduur in een zeer corrosieve omgeving gecombineerd met een hoge water- en energie-efficiëntie.” Door de kwaliteit in combinatie met lange leeftijdsduur kan de Spraystream op een mondiale aandacht kan rekenen. Inmiddels wordt 80% van de omzet buiten België gegenereerd, in alle uithoeken van de wereld van haar dealernetwerk.”

Maximaal rendement, minimum aan water

Alle stofbestrijding oplossingen van Spraystream werken volgens hetzelfde principe. De stof­deeltjes in de lucht worden geabsorbeerd door een mist van microdruppels en vallen neer op de grond. De gepatenteerde vorm van de cone in combinatie met de ventilator zorgen voor een maximaal rendement met een minimum aan water en geluid. Het systeem is ook zeer gebruiksvriendelijk omdat het kan roteren en heel mobiel is. De machines zijn zowel vast als mobiel verkrijgbaar of monteerbaar op palen of muren. Er is keuze tussen hoge en lage druk en er zijn draaibare opgestelde, volledig autonome en mobiele eenheden beschikbaar, met of zonder generator. Omdat niet alle stof- of geurproblemen met de standaardmachines kunnen worden opgelost, biedt Savic Group eveneens oplossingen op maat voor specifieke toepassingen. Dit kunnen zowel vaste als mobiele installaties en beregeningssystemenzijn.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details