NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Automatisch detecteren en blussen bereikbaarder dan ooit
De PYROspy eco beschikt over een beproefd en vrijwel onderhoudsvrij rotatiesysteem waarmee het bewaakte gebied in slechts enkele seconden kan worden vastgelegd.

Automatisch detecteren en blussen bereikbaarder dan ooit

Al sinds jaar en dag is B.L.W. Visser met zijn vernuftige PYROsmart infraroodcamera’s voor branddetectie actief in de recycling­branche. Het bijzondere aan deze systemen is dat ze dankzij een vroegtijdige brand­detectie met 360°-zicht direct een gerichte blussing activeren. Tot voor kort richtte B.L.W. Visser zich vooral op de boven­kant van de markt, maar met een nieuwe generatie PYROspy toestellen is het automatisch detecteren en blussen voortaan bereikbaarder dan ooit.

Brand op een recyclinglocatie is bijna altijd aan de orde van de dag. De oorzaak is lang niet meer altijd broei, steeds vaker zijn het lithium batterijen tussen het afval die spontaan ontbranden. Denk dan aan kleine batterijen in wenskaarten, maar ook accu’s van elektrische fietsen en skateboards belanden steeds vaker tussen het afval. “Het bij­zondere van de PYROsmart infraroodcamera’s is dat ze een mogelijke brandhaard niet alleen in een pril stadium detecteren, maar vervolgens ook een automatische blusrobot kunnen aansturen”, legt Bob Wester van B.L.W. Visser uit. “De klant krijgt alleen nog een melding ‘je had brand en er is geblust’.”

Kosteneffectief

De producent van de PYROsmart infrarood­camera’s, waarvan B.L.W. Visser importeur is voor de Benelux, blijft de toestellen en units volgens Wester voortdurend doorontwikkelen. “Met de toevoeging van de PYROspy aan het gamma kunnen wij bedrijven voortaan in elke prijs­categorie helpen met het voorzien van infrarood­camera’s voor branddetectie. Want met de infrarood­sensoren uit de PYROspy serie kunnen we op een kosteneffectieve manier voorzien in een vroegtijdige branddetectie. In tegen­stelling tot conventionele brandmelders detecteren ze extreem hoge oppervlakte­temperaturen van materialen lang voordat ze rook of vlammen veroor­zaken. Als in een vroeg stadium een ​​potentiële brand­bron wordt gedetecteerd, kunnen onmiddellijk passende maatregelen worden genomen, met name het gericht automatisch koelen van een hotspot.”

Twee smaken

PYROspy is een alles-in-één infraroodsysteem met innovatief 360°-zicht en leverbaar in twee varianten. De PYROspy eco heeft een range van 23 m volgens de VdS standaard en de PYROspy pro een bereik van 100 m. “De ecoversie beschikt over een beproefd en vrijwel onderhoudsvrij rotatiesysteem waarmee het bewaakte gebied in slechts enkele seconden kan worden vastgelegd, terwijl de pro is uitgerust met een zelf­controlerend rotatie- én kantelsysteem”, duidt Wester het verschil. “De pro beschikt daarnaast over een geïntegreerde zoomvideocamera en een IR-autofocus­camera met hoge resolutie die het mogelijk maken om zeer kleine en verre objecten te detecteren, zoals lithium-ion batterijen, en deze met uiterste nauwkeurigheid te blussen. Deze nieuwe generatie toestellen maakt het automatisch detecteren en blussen bereikbaarder dan ooit.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details