NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Veelzijdige krachtpatser levert eindproduct in één doorgang

Veelzijdige krachtpatser levert eindproduct in één doorgang

Recyclagebedrijven hebben nood aan veelzijdige krachtpatsers. Sinds de Eggersmann groep de langzaamdraaiende Teuton Z55 shredder voorstelde in 2017, kan men spreken van een waar succes. De machine kon toen reeds alle soorten materialen verkleinen en een kwalitatief eindproduct afleveren door het gebruik van een korf. Daar waar tot dan twee doorgangen of twee machines nodig waren, kon de Teuton een eindproduct leveren in een doorgang zonder in te boeten in capaciteit, dit vanwege de grote doorlaathoogte onder de rotor. Dit paradepaardje krijgt nu een opvolger met de Teuton Z60, die in nog meer en nog veeleisendere toepassingen zijn mannetje staat.

De Teuton Z55 werd ontwikkeld door de bekende ingenieur Thomas Diekmann en kenmerkt zich vooral door zijn veelzijdigheid. De shredder met enkele rotor, kan werken met of zonder korf en is dusdanig gebouwd dat men twee korven comfortabel met de machine kan meenemen. Er is een gevarieerd aanbod aan korven met verschillende mazen, waardoor men eenvoudig tot het gewenste eindproduct kan komen. De 3.000 mm lange rotor is qua toerental traploos instelbaar tot 40 tpm, is hydraulisch aangedreven en kan bij overbelasting makkelijk terugdraaien. De duurtijd hiervan is parametrisch instelbaar.

teuton_z_60_versmold_2_small1-kopieren

Naast de grote toegankelijkheid van de te onderhouden units, werkt de shredder zeer kostenefficiënt op het gebied productiecapaciteit versus het brandstofverbruik.

 

Grote variatie in gereedschappen

Het voornaamste succes in de diversiteit van de machine ligt hem in de vele varianten van gereedschappen die beschikbaar zijn. De rotor kan worden uitgerust met vier soorten tanden, al dan niet voorzien van een speciale coating, die elk inzetbaar zijn voor hun specifieke toepassing. Ook bij de tegenkam heb je keuze uit vier verschillende types. De tegenkam, die bestaat uit negentien snijkammen, kan zich op elf verschillende standen ten opzichte van de rotor positioneren en maakt de machine multifunctioneel inzetbaar. De combinatie van toerental, type gereedschap, type zeefkorf, type tegenkam en de positionering van de tegenkam, zorgt er voor dat op een veelzijdige manier gewerkt kan worden in verschillende soorten materialen. Een variatie in applicaties is hier dan ook niet vreemd aan: afvalhout, groenafval, extreem grote wortels, industrieel afval, grof vuil, autobanden, matrassen …

Teuton Z60, veelzijdiger en groter koelproces

Met vijftien referenties in de Benelux heeft Van Laecke Group met deze Duitse machine een betrouwbare partner. Als opvolger van dit paradepaardje bracht Eggersmann een vernieuwde versie op de markt: de Teuton Z60. De nieuwe langzaamdraaier kent nu 600 pk en is door een groter koppel in nog moeilijkere applicaties inzetbaar. Naast een facelift, kreeg deze opvolger een vernieuwde rotor waarbij gereedschappen in een nieuwe geometrie opgesteld staan, om in een nog grotere variatie van toepassingen succesvol te kunnen zijn. De 7,45 m lange afvoerband is traploos in hoogte verstelbaar tot een maximale hoogte van 5 m. Dankzij twee nieuwe koelers met korte wegen is transmissieolie niet langer nodig. Het vernieuwd koelsysteem zorgt ervoor dat de koellucht vooraan wordt aangezogen en aan de zijkant, doch helemaal bovenaan terug uitgeblazen. Hierdoor wordt de operator nooit bloot gesteld aan gevaarlijke hitte. Mede dankzij de top-air luchtvoorfilter heeft de shredder dus een vernieuwd en groter koelproces, waardoor de motor beduidend minder afziet in zware toepassingen.

teuton-z-60-versmold_4_small-kopieren

Als opvolger van dit paradepaardje bracht Eggersmann een vernieuwde versie op de markt: de Teuton Z60.

 

Toegankelijkheid voor eenvoudig onderhoud

Verder voorziet Eggersmann enkele handigheidjes die ten goede komen aan onderhoudsvriendelijkheid. Grote openingsdeuren zorgden reeds voor een eenvoudige toegankelijkheid van de rotor en het motorcompartiment en is nu uitgebreid met een ingebouwde ladder. Naast de grote toegankelijkheid van de te onderhouden units, werkt de shredder zeer kostenefficiënt op het gebied productiecapaciteit versus het brandstofverbruik. Deze veelzijdige krachtpatser is beschikbaar op wielen, rupsen of in stationaire vorm en wordt in de Benelux exclusief verdeeld door de Van Laecke Group.

Stabiel familiebedrijf

Van Laecke Group is een familiale kmo met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. De groep overkoepelt drie bedrijven: Marcom Recycling, Van Bemmel Recycling en Van Laecke Machines. Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recyclagemachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. Vanuit hun twee vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details