NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vakbeurs Recycling bouwt aan duurzame toekomst
Het nieuwe VLAREMA stipuleert dat vanaf 1 januari 2023 alle identificatieformulieren voor het transport van afvalstoffen digitaal aangeleverd moeten worden.

Vakbeurs Recycling bouwt aan duurzame toekomst

Beursorganisator Easyfairs is volop in voorbereiding op Vakbeurs Recycling die gepland staat op 15, 16 en 17 november 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De nationale vakbeurs voor recyclingtechniek & afvalmanagement bouwt gezamenlijk met partner Ecosmart Renewi aan een Zero Waste Event. Daarnaast zet de organisatie Afvalmanagement op de kaart en organiseert zij samen met onafhankelijke kennispartners weer aan een relevant programma, zodat bezoekers goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden om naar een circulaire samenleving toe te werken.

Aandacht voor Afvalmanagement

Met de circulaire doelstellingen vanuit de over­heid kunnen bedrijven er niet meer omheen om bewust met grond­stoffen en afvalrecycling om te gaan. Vakbeurs Recycling maakt van Afvalmanagement een belang­rijk speer­punt de komende jaren. Dit gaat van expo­santen die gemeenten, industrie en MKB bedrijven met afvalvraagstukken kunnen advi­seren tot inspirerende kennis­sessies en best practices. Tevens bekleedt Afvalgids centraal op de beurs­vloer het Match & Meet Point. Hier kunnen bedrijven met specifieke afvalstromen ontdekken welke exposanten hen kunnen adviseren.

Zero Waste Event

In 2021 zijn de eerste stappen hiertoe gezet. Tijdens de beursdagen werd al het afval gescheiden ingezameld met de inzamel-Qubics van Ecosmart Renewi. Aankomende editie wordt al het afval dat vrijkomt tijdens de op- en afbouwdagen van het evenement ook volledig gescheiden ingezameld. Waarbij het doel voor 2023 een volledig Zero Waste Event is. Karen Bakx, Project Engineer Ecosmart/Renewi: “Door net wat langer stil te staan bij het weggooien van het afval kunnen we het restafvalpercentage sterk doen dalen. Samen kunnen we duurzaam zijn en werken naar een Zero Waste Event!”

Ruim 4.500 afvalprofessionals ontdekken de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement bij 150 exposanten.

10e editie Recyclingsymposium

Easyfairs is verheugd om te melden dat verschillende branchepartijen zich opnieuw aansluiten bij het event. Zo organiseren BRBS Recycling, VERAS en ENVAQUA het jaarlijkse Recyclingsymposium op de woensdagochtend. Dit jaar extra bijzonder, omdat het de 10e editie is. Het thema is ‘Grip op Grondstoffen – Zonder Hergebruik en Recycling geen Circulaire Economie’. Recycling is een belangrijk fundament in de circulaire economie en de sloop- en recyclingsector investeren veel om de hoge ambities vorm te geven. Dit symposium laat zien dat er nog veel moet worden gedaan om de circulaire economie te realiseren, geeft het goede voorbeeld en helpt de luisteraar op weg.

Over Vakbeurs Recycling

Ruim 4.500 afvalprofessionals ontdekken de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement bij 150 exposanten. De beursvloer bestaat uit verschillende segmenten: Inzameling & Afvalmanagement, Sorteren & Verwerking en Sloop & Recycling. De beurs kent een gastvrij ontvangst met gratis toegang en catering. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details