NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vroegtijdig broei of brand detecteren
Er zijn drie opstellingen mogelijk: een vaste installatie, een mobiele camera – bijvoorbeeld als er tijdelijk extra capaciteit nodig is – of een paalopstelling (binnen of buiten).

Vroegtijdig broei of brand detecteren

De recyclingsector staat in brand. Of zo voelt het toch een beetje sinds steeds meer afgedankte lithium-ion batterijen in de verkeerde stromen terechtkomen. Wie torenhoge verzekeringskosten wil vermijden doet er goed aan preventief te werken en zo ook de medewerkers en de materialen veilig te houden. Een taak die op het lijf geschreven is van RED (Rising Early Detection) van Kooi. Deze warmtebeeldcamera’s monitoren recyclingsites 24/7. De Kooi Alarm Centrale analyseert de beelden en neemt de gepaste actie om jouw bedrijf en jouw medewerkers te beschermen.

Toen Kooi veertien jaar geleden op de markt kwam was dat met beveiligingscamera’s op tijdelijke werven. Ervaringen die het meenam om ook 24/7 de veiligheid bij recyclingbedrijven te helpen garanderen. “Dat gebeurde op vraag van een grote Europese speler in recycling. Het bedrijf zocht een preventief systeem om aan de hand van temperatuurcontrole potentiële branden te vermijden op zijn sites in Frankrijk”, legt Martin Saverys, salesmanager voor Kooi, uit. “Preventief was het sleutelwoord, want als er vuur is, dan is er sowieso gevaar en schade.”

Door artificiële intelligentie te combineren met kennis van de sector kan RED, de brandpreventieoplossing van Kooi, veel accuratere analyses maken.

Slimme software voor accurate analyse

Die ontwikkeling op basis van een warmte­beeldcamera resulteerde uiteindelijk in RED. Saverys legt uit hoe Kooi met dit systeem het verschil maakt op de markt. “Ten eerste door onze eigen R&D-capaciteit. Het hart van onze oplossing is de software die de intelligentie toevoegt. Door artificiële intelligentie te combineren met onze kennis van de sector kunnen we veel accuratere analyses maken. Dit gebeurt volledig in eigen huis, ontwikkelingen die ook blijven verder lopen.” Daarnaast bieden de oplossingen van Kooi heel veel flexibiliteit. Er zijn drie opstellingen mogelijk: een vaste installatie, een mobiele camera – bijvoorbeeld als er tijdelijk extra capaciteit nodig is – of een paalopstelling (binnen of buiten). “Omdat de camera’s 360° kunnen roteren kunnen we tot 70.000 m² afdekken. We gaan uiteraard ter plaatse kijken wat de kritieke zones zijn en hoe we alle risico’s maximaal kunnen afdekken. Altijd in functie van de noden van onze klanten en we zijn zeer snel leverbaar.”

Eigen alarmcentrale voor snelle reacties

Derde absoluut aan te stippen troef is de eigen alarmcentrale. Saverys: “De operatoren in ons Kooi Alarm Center analyseren de binnenkomende alarmen. Het zijn stuk voor stuk specialisten in de sector die de beelden op de juiste manier kunnen interpreteren. Je wil vooral niet dat de klant om de haverklap geconfronteerd wordt met valse alarmen, maar je wil ook geen enkele potentiële broeihaard missen. Met hen als schakel ertussen komt de productiviteit nooit in het gedrang maar is tegelijk de veiligheid gegarandeerd.” Als uit de beelden blijkt dat er brandgevaar is, dan treedt het met de klant afgesproken protocol in werking. De juiste mensen worden ingeseind en kunnen ook remote, via het portaal van Kooi, de livebeelden bekijken.

Omdat de camera’s 360° kunnen roteren kunnen ze tot 70.000 m² afdekken.

“Ogen in de rug”

De meest gehoorde opmerking van klanten die voor de oplossing van Kooi kiezen: we worden zo weinig gebeld. “Dat is ook precies de bedoeling”, lacht Saverys. “Door onze ervaring in de recycling industrie kunnen we onnodige meldingen eruit filteren. Momenteel werken we aan een update (live Q2) waar klanten in hun dashboard in het klantenportaal zullen kunnen zien welke (valse) alarmen het Kooi Alarm Center heeft afgehandeld. Zo zien ze dat we niet stil zitten. Bovendien leert ons systeem zelf ook weer van die ervaring om steeds slimmer te worden.” Elk jaar verhindert de RED van Kooi op die manier duizenden incidenten. Het doet dat onder meer voor Renewi. “Dankzij de toewijding en efficiëntie van Kooi in brandbeveiliging kan een beginnende brand meteen gedetecteerd worden en zo veel schade voorkomen worden. Hun snelle reactietijd en professionele service maken hen een waardevolle partner in onze veiligheidsstrategie. Met Kooi als onze partner in veiligheid, hebben we niet alleen ogen in de rug, maar ook een vriendelijke hand die altijd snel reageert en met goede oplossingen komt”, vertelt Korneel Hanssens, SHEQ Advisor bij Renewi.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details