NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
UWE publiceert resultaten  enquête vijf jaar sorteerverplichting in Wallonië

UWE publiceert resultaten enquête vijf jaar sorteerverplichting in Wallonië

In 2020 bestaat de Waalse sorteerverplichting voor bedrijven vijf jaar. Dat was het teken voor de cel Milieu van UWE (Union Wallonne des Entreprises) om bedrijven in Wallonië te polsen naar hun perceptie en gevoelens met betrekking tot afvalsortering.

De resultaten van de 128 bedrijven die aan de enquête deelnamen zijn nu bekend en kan je raadplegen op de website van de cel Milieu van UWE.

Potentieel voor verbetering

Volgens de enquête had 79% van de 128 deelnemende bedrijven al voor de invoering van de sorteerplicht in Wallonië een systeem geïmplementeerd om sommige afvalsoorten apart in te zamelen. Het gaat dan voornamelijk om papier en karton, gevaarlijk afval en metalen.

De bedrijven vinden sommige stromen wel moeilijker om apart te houden van het restafval dan andere. Het gaat dan in eerste instantie om pmd, plastic en gevaarlijk afval.

Tot slot leverde de laatste vraag uit het onderzoek een opvallend resultaat op. Maar liefst zes van de tien deelnemende bedrijven wil meer informatie van hun dienstverleners. Uit navraag blijkt dat bedrijven vooral informatie zoeken over de gebruikte ketens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details