NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Tetra Pak en Lactogal bundelen hun krachten om de CO2-voetafdruk van aseptische drankenkartons te verminderen

Tetra Pak en Lactogal bundelen hun krachten om de CO2-voetafdruk van aseptische drankenkartons te verminderen

Tetra Pak blijft innoveren op het gebied van duurzaamheid. In samenwerking met Lactogal is het Tetra Brik® Aseptic 200 Slim Leaf drankenkarton gelanceerd, de eerste met een barrièrelaag op basis van papiervezels. De verpakking hoeft niet gekoeld te worden bij het distribueren, en bevat 90% hernieuwbare grondstoffen, wat het tot één van de duurzaamste drankenkartons ooit maakt.

De nieuwe verpakking, die voor ongeveer 80% uit papiervezels bestaat, verhoogt de samenstelling van hernieuwbare materialen tot 90%. De CO2-voetafdruk is hierdoor vermindert met 33%, wat tevens is onderschreven door het Carbon Trust™.

In 2015 lanceerde Tetra Pak als eerste bedrijf in de industrie een verpakking die volledig bestaat uit hernieuwbare, plantaardige materialen, zoals meer papiervezels, en plastic afkomstig uit suikerriet. Het Tetra Rex® Plant-baseddrankenkarton was al volledig hernieuwbaar, en exclusief geschikt voor gekoelde distributie. Tetra Pak heeft van deze verpakking al zo’n 6,5 miljard exemplaren geproduceerd.

In 2022 werd een proefbatch van verpakkingen met een barrièrelaag van papiervezels, als eerste in de industrie, in de schappen gelegd voor een commerciële test. Naar verwachting vormt 2025 een belangrijk keerpunt voor de grootschalige, industriële productie van aseptische drankenkartons.

Dit brengt Tetra Pak een stap dichter bij haar ambitie om het drankenkarton van de toekomst te creëren. Een verpakking van volledig hernieuwbare of gerecycleerde materialen, die ingekocht zijn op verantwoorde wijze, volledig recyclebaar, en CO2-neutraal. Het nieuwe drankenkarton past perfect in een koolstofarme, circulaire economie, en het grote gehalte hoogwaardige papiervezels maakt deze verpakking aantrekkelijker voor recyclebedrijven.

Chakib Kara, Managing Director van Tetra Pak France & Benelux“Deze ontwikkeling speelt een belangrijke rol in onze ambitie om bij het ontwerpproces van onze drankenkartons nog beter rekening te houden met het recycleproces. In samenwerking met Lactogal demonstreren we dat drankenkartons passen binnen een circulaire economie door hun recyclebaarheid verder te verbeteren, zonder concessies te doen op het gebied van voedselveiligheid, voedingswaarde en smaak”

“Deze innovatie en de eerste successen sinds de lancering bevestigen dat onze toewijding aan onderzoek & ontwikkeling daadwerkelijk resulteert in het realiseren van onze duurzame ambities. Deze ambities verwerkelijken we daarnaast met onze partners, klanten en alle schakels binnen de voedingsketen, waar we erg trots op zijn. De volgende stap is om deze oplossing beschikbaar te maken voor onze klanten in de Benelux en Frankrijk, waarvoor de gesprekken al enige tijd lopen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details