NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Teruggewonnen papier veranderen in kwaliteitspapier? Uitdaging aanvaard!
Oud papier wordt gebruikt om nieuwe papierproducten te vervaardigen.

Teruggewonnen papier veranderen in kwaliteitspapier? Uitdaging aanvaard!

Nauw samenwerken met openbare instanties is ‘the way to go’

Het vervoer van ontelbare tonnen te recycleren materialen per jaar vergt veel planning en werk. Zeker als je weet dat de meeste volumes worden geleverd aan klanten in India, Pakistan en Zuidoost-Azië. Dat laat je beter aan echte professionals over. Je wil daar bovendien uit­gebreide kwaliteitscontrole en proactief oplossingsgericht denken aan koppelen? REKUPP doet het allemaal. En meer.

REKUPP is een partnerschap van Remant Globe Logistics en Steelduxx, pas gestart in 2021 maar met tien­tallen jaren ervaring in logistieke niches. Dit is on­getwijfeld een partnerschap dat een cruciale rol zal spelen in de recyclage-industrie. Elk lid van dit ambi­tieuze team wil zich onderscheiden van logistieke generalisten en inves­teert in het worden van echte recyclage-experts. Met REKUPP hoeft niemand zich nog zorgen te maken of de recycleer­bare materialen hun bestemming wel zullen bereiken.

Geen logistieke generalisten, maar échte recyclage experten.

Strengere uitvoerregels

Frederic van Olmen: “Door de uitvoer -en invoer­regels die alsmaar strenger worden, merken we dat sommige exporteurs van secundaire grond­stoffen het moeilijk krijgen. Het is namelijk niet meer zo simpel als vroeger om recyclables op een correcte manier uit te voeren. En met recht en reden. Zo zijn er sinds 20 oktober 2021 weer strengere regels voor de export en import van kunststofafval van kracht. Die moeten de controle op internationale transporten verbeteren, de ille­gale afvaltransporten terugdringen en een betere milieuverantwoorde verwerking stimuleren. Het was vooral Omgeving Vlaanderen en OVAM die hier de kar trokken. Want omdat de bestaande EU-richtlijnen niet helemaal duidelijk waren, hield niet iedereen er zich aan. En zo krijg je cowboypraktijken. Dat is nu wel even anders, dus gaan de amateurs er onvermijdelijk uit.”

Duidelijkheid op het terrein

“Om dezelfde reden werken we al een tijdje heel nauw samen met allerlei openbare instanties in de sector. Denk hierbij uiteraard aan OVAM en de Vlaamse Milieu Inspectie, maar ook de Nederlandse tegenhanger ILT (Inspectie Leef­omgeving en Transport). Deze nauwe samen­werking heeft ertoe geleid dat onze leveranciers, zoals transportfirma’s en rederijen er van uit kunnen gaan dat recyclables transporten en ver­schepingen van REKUPP volledig volgens het boekje verlopen. We zijn er allemaal gebaat bij als er op het terrein duidelijkheid heerst over de concrete implicaties van de huidige en toe­komstige wetswijzigingen”, besluit Van Olmen. 

Het jonge bedrijf richt zich op maritieme expeditie van herbruikbare materialen zoals papier, textiel, metaal en plastics.

Compleet pakket

Bruno Driesen: “We verschepen metalen, plastiek, textiel, maar ook oud papier over de hele wereld. Deze secundaire grondstof wordt vervolgens gebruikt om nieuwe producten te vervaardigen. Onze jarenlange ervaring heeft ons een goede reputatie opgeleverd bij de verschillende rede­rijen, waar­door we dit kunnen doen tegen een con­currentiële prijs. We zorgen daarbij voor een com­pleet pakket aan diensten. We delen de nodige logistieke kennis met onze klanten om de ver­schepingen zo vlot als mogelijk te laten ver­lopen. Zo onderzoeken we bijvoor­beeld of door het gebruik van inland-terminals het voor­transport goedkoper en ecologisch verantwoorder kan uitgevoerd worden. Daar­naast kunnen we voor­transporten uitvoeren dank­zij ons netwerk van ver­voerders. Qua douane­formaliteiten kunnen we bogen op de kennis van zuster­bedrijf Remant Customs. Door gebruik te maken van ons inter­nationaal net­werk kunnen we assisteren met ‘cross-trades’ zendingen (bijvoorbeeld van de USA naar het Verre Oosten). Boven­dien zullen binnen­kort inventieve applicaties voor elke zending de eco­logische voetafdruk berekenen. Werkelijk élk aspect van de ‘recycables’ logistiek beheersen we én voeren we minutieus uit. We doen dat via een uit­gebreid netwerk van 100% betrouwbare agenten en partners.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details