NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Stof te lijf met lekker ruikend schuim
De BeeFoam installatie kan op een vaste sorteerlijn worden gemonteerd maar BeePro kan ook een mobiele installatie leveren voor mobiele houtverkleiners of mobiele puinbrekers.

Stof te lijf met lekker ruikend schuim

Kant-en-klare stofbestrijding met schuim

Onder de merknaam BeeFoam brengt BeePro BV al meer dan twintig jaar een stofbestrijder op de markt die niet werkt met water, maar met schuim. In de nieuwste toepassing wordt die oplossing geleverd in kant en klare 8-voetscontainers. Op de plaats van bestemming hoeft alleen de stekker nog in het stopcontact en de waterleiding aangesloten te worden.

“De volledige schuiminstallatie inclusief vloeistof bouwen we tegenwoordig in een container”, vertelt Wybren Beeksma van BeePro uit het Friese Deinum. “Vervolgens hoeft er op de plek waar de stofbestrijding wordt ingezet alleen nog maar stroom, water en lucht te worden aangesloten. Uit de containers hangt een slang en die moet op een bluspunt op bijvoorbeeld de transportband worden aangesloten. En dan heb je er verder geen omkijken meer naar.” 

Op de plaats van bestemming hoeft alleen de stekker nog in het stopcontact en de waterleiding aangesloten te worden.

Plug-and-play

De nieuwe toepassing van het beproefde concept maakt de vinding van Beeksma plug-and-play. En dat scheelt een hoop aansluitwerk op locatie. “Voor Europa is dit echt een goed werkbare innovatie. Ik lever echter ook aan China en daar is het goedkoper om alles ter plaatse aan te sluiten. Maar dat heeft met transportkosten te maken.” Beeksma had al veel ervaring met stofbestrijding toen hij op het gebruik van schuim stuitte bij de bestrijding van stof in de mijnbouw. Hij richtte BeePro BV op en besloot dat het tijd werd om ook andere marktsegmenten te overtuigen van het nut van schuim bij stofbestrijding. Want stof is immers nog altijd een probleem bij veel recyclagebedrijven, maar ook bij hoogovens of op sloopterreinen. Niet nodig, volgens Beeksma. “BeeFoam heeft niet alleen een stofonderdrukkende functie, maar het ruikt ook nog eens lekker fris en brengt geen schade aan de huid toe. Het schuim is een 100% biologisch product dat volledig onschadelijk is voor mens en milieu. 

Schuiminstallatie

De werking van BeeFoam is simpel. Verwerkers schaffen een schuiminstallatie – al dan niet kant-en-klaar in een container – aan bij BeePro BV. De unit bestaat uit een metalen kast met daarin een pomp die het schuim aanzuigt en mengt met water en lucht. Via een tweetal leidingen worden het water en de lucht aan de ene zijde door de pomp aangezogen. Aan de andere zijde verlaat het mengsel de unit en wordt er in een rvs pot schuim geklopt om het ontstane schuim over het te verwerken materiaal te spuiten. 99 l water plus 1 l BeeFoam zorgen samen voor maar liefst 5.000 l schuim. Is er extra schuim nodig, dan zorgt de pomp er automatisch voor dat de mengselverhoudingen niet meer veranderen. De BeeFoam installatie kan op een vaste sorteerlijn worden gemonteerd, maar BeePro kan ook een mobiele installatie leveren voor mobiele houtverkleiners of mobiele puinbrekers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details