NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Solids, Pumps & Valves en M+R: spetterende aftrap van het evenementenseizoen

Solids, Pumps & Valves en M+R: spetterende aftrap van het evenementenseizoen

Na lang wachten was het op 6 en 7 oktober eindelijk zover: de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R vonden plaats in Rotterdam Ahoy en vormden samen één groot processingevenement. Dit event was het welkome begin van het evenementenseizoen. “Het was een goede editie, een must-see in de procesindustrie. Wat hebben we elkaar gemist!”, aldus Bas van Gent, Business Unit Director namens organisator Easyfairs. “We hebben in 2 dagen, samen met 100 deelnemers, ruim 1500 bezoekers mogen ontvangen van o.a. bedrijven als Shell, Heineken, TATA Steel, Friesland Campina, De Heus Animal Nutrition BV, Vitens en Huntsman.”

Eén groot processingevenement

Tijdens deze bijzondere editie van de beurzen kon men zich onderdompelen in de wereld van de procestechnologie. De editie was kleiner maar daarmee wel gerichter, alle neuzen stonden dezelfde kant op. Danielle van Leuffen, Tubi Valves Nederland: “We waren wat sceptisch om naar de beurs te gaan, komen er wel bezoekers? Gelukkig wel! We hebben een goede beurs gedraaid, de gesprekken waren weer als vanouds.”

Voor de laatste innovaties voor de verwerking van industriële vloeistoffen en gassen kon men bij Pumps & Valves terecht. De deelnemers presenteerden onder meer leidingsystemen, afdichtingen en pompen. Voor de verwerking van vaste stoffen en bulk was Solids de aangewezen plek: alles van transportbanden tot verpakkingsmachines en nog veel meer stond op de vloer. Als nieuwe aanvulling, prijkend tussen de stands stond vakbeurs  M+R, een onmisbare toevoeging om een processingevent te vormen. De nieuwste snufjes op het gebied voor meet- en regelgeving werden gepresenteerd, alles voor de toekomst aangaande procesinstrumentatie en automatisering.

Nog completer

In deze tijd zouden Solids, Pumps & Valves en M+R niet the place to be zijn als er ook geen aandacht aan recycling besteed zou worden. Daarom was er een speciale Recycling Area waar volop aandacht was voor het recyclen en verwerken van materialen met een duurzame insteek en alles voor de lange termijn.

Om de beurzen nog completer te maken zijn er door KWR, ISPT, Aptean Foodware 365, Deltalinqs, BP en iTanks, en TNO verscheidene kennissessies gehouden rondom de thema’s machine, duurzaam en veiligheid. Zo is er bijvoorbeeld gesproken over digitalisering van een voedselbedrijf voor ketenintegratie, het hergebruik, opslaan en slim meten van water en de aanpak voor de verduurzaming van de procesindustrie door waterstof.

Uitkijken naar 2023

Voor de volgende editie van Solids, Pumps & Valves en M+R hebben al meer dan de helft van de deelnemers zich reeds gecommitteerd aan het event in 2023. Van Gent: “Wij kijken ernaar uit om met hen op 4 & 5 oktober 2023 een nieuwe editie te draaien. Deze editie zal wederom weer in het teken staan van de toekomst, waarbij alles voor de procesindustrie samenkomt en ingespeeld wordt op actuele uitdagingen en ontwikkelingen. Anders dan andere edities, zullen we in de periode naar oktober 2023 in contact blijven met de community via gerichte online en offline initiatieven.” Van Gent: “Samen met onze partners bekijken we hoe we onze krachten gaan bundelen en de industrie verder kunnen blijven helpen met de uitdagingen van vandaag én morgen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details