NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Shredder Solutions by Rentec
Twee rupsmobiele McCloskey ES-250 verkleiners werden ondertussen geïntroduceerd op de Belgische markt.

Shredder Solutions by Rentec

Rentec – Stand R08

Sinds 1998 bouwt RENTEC in Pittem stationaire ‘made-to-measure’ afvalshredders en zakopeners onder de merknamen DINOSAURUS en TRIREX, bestemd voor de professionele afvalrecyclage-industrie.

“Inmiddels leverden en installeerden wij wereld­wijd meer dan 150 machines bij zowel uitbaters als leveranciers van sorteerlijnen, compostering- en vergistings­fabrieken en waste-to-energy installaties. Boven­dien breidden wij ons aanbod uit met een volledig gamma transport­band­systemen ten einde onze klanten te ontzorgen met ‘turn-key shredder solutions’ inclusief eventuele ontijzering, zeving …”, weet Tom Verschuere, CCO.

Uitstekende reputatie

Dankzij de drive en flexibiliteit van vele mede­werkers, bouwden we ook een performante dienst-na-verkoop uit waardoor klanten minimale hinder ondervinden bij technische uitval. Op die manier wist RENTEC over de jaren een reputatie van competentie, degelijkheid en betrouw­baar­heid op te bouwen bij vele grote en kleine afval­verwerkers en installatiebouwers in binnen- en buitenland. 

Sinds 1998 bouwt RENTEC in Pittem stationaire ‘made-to-measure’ afvalshredders en zakopeners onder de merknamen DINOSAURUS en TRIREX.

Design en productie van breektafels

Deze reputatie kwam ook McCloskey Environ­mental uit Ierland ter ore. Vrij snel na het eerste contact bereikten McCloskey en RENTEC een overeenkomst voor de design en productie in Pittem van de breektafels voor hun nieuwe mobiele Dual Shaft Slow Speed Shredder ES-250. Dit is een polyvalente, compacte rupsmobiele voorbreker, geschikt voor het verkleinen van hout, huisvuil, grof vuil, bedrijfsafval, bouw- en sloop­afval en andere gemengde vaste afvalstromen. Door zijn extreem robuuste bouw­wijze is deze shredder vrijwel ongevoelig voor onverkleinbare stoorstoffen. Voorts opteert McCloskey, net zoals RENTEC, voor ‘first in class’ aandrijf­­componenten: zuinige VOLVO of CAT diesel­motoren gecombi­neerd met gerenommeerde Hägglunds hydrau­lische motoren en pompen.

Partnerschap uitgebreid

Omgekeerd was RENTEC gecharmeerd van de wereldwijde strategie van McCloskey Environmental. Bedoeling is om op middellange termijn een volledige lijn van mobiele afval­verwerkings­machines op de markt te brengen. Naast de ES-250 Dual Shaft Shredder volgt binnen­kort een ES-300 Single Shaft Shredder, een rups­mobiele trommelzeef, een rupsmobiele disc screen …”, voegt Batist Descamps, sales engineer voor het McCloskey gamma toe. RENTEC is sinds enkele maanden ook dealer voor McCloskey Environmental voor de Benelux. En met succes, want twee rupsmobiele McCloskey ES-250 verkleiners werden ondertussen geïntroduceerd op  de Belgische markt. “Door dit partnerschap beschikt RENTEC nu ook over een competitief aanbod voor klanten die op zoek zijn naar mobiele shredder- en zeefoplossingen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details