NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Piepschuimrecycler verkocht aan internationaal bedrijf

Piepschuimrecycler verkocht aan internationaal bedrijf

Familiebedrijf overgenomen door reus in bouw- en isolatiemateriaal

BEWiSynbra Group, de holding achter isolatiespecialist IsoBouw, heeft een meerderheidsbelang gekocht in het Nederlandse bedrijf De Wijs-van Loon BV, inclusief haar dochteronderneming Poredo BV. Poredo zamelt gebruikt EPS (piepschuim) in en recycled dat. IsoBouw gebruikt EPS in dak- en gevelelementen in de bouw.

De Wijs-van Loon BV en Poredo BV richten zich op het verzamelen, reinigen en recyclen van alle soorten kleuren en formaten EPS, van verpakkingsmateriaal tot bouw- en sloopafval. Het EPS kan zowel schoon als ook vervuild zijn met o.a. zand, betonsluier en vocht. De eindproducten worden hergebruikt door bedrijven in de meubelindustrie, de bouw en de tuinbouw. Poredo begon in 1988 binnen de familie De Wijs. Wim maakte destijds lederen poefs en vulde deze met nieuwe EPS parels. Toen tijdens een oliecrisis het vulmateriaal in een maand tijd verdubbelde in prijs, is hij bij witgoedzaken in de buurt het piepschuim op gaan halen om het in de schuur met een zelfgebouwde shredder te vermalen tot korrels.  Het duurde niet lang of de techniek werd verfijnd en concurrenten wilden het gerecyclede piepschuim bij Wim kopen. Een nieuwe bedrijfstak was geboren. Toen Wim in 1998 naar Canada emigreerde namen Peter en Wilma de Wijs het bedrijf over. Het bedrijf was toen nog gevestigd in de watertoren van Dongen, maar het pand werd al snel te klein voor het groeiende bedrijf. In 2004 maakt het bedrijf de overstap naar een nieuwbouwpand aan de Slof op industrieterrein Tichelrijt. Ze konden toen niet vermoeden dat ze in 2008 al weer aan uitbreiding toe waren, naast het bestaande pand werden twee kavels aangekocht en bebouwd om door te kunnen groeien naar de toekomst.

EPS (piepschuim, airpop, isomo of tempex) is een veelzijdige kunststof.

 

Duurzaamheid

BEWiSynbra ziet duurzaamheid als een belangrijk strategisch drijfveer van het bedrijf waarbij circulariteit een integraal bedrijfsonderdeel vormt. Het verzamelen en recyclen van EPS-materiaal is de kernfunctie van een apart opgericht bedrijfsonderdeel: BEWISynbra Circular.  “Ik ben zeer verheugd over onze acquisitie van De Wijs-van Loon BV. Het bedrijf loopt voorop op het gebied van EPS-recycling. Deze acquisitie bevestigt onze toewijding om de verandering van de EPS-industrie in de richting van een circulaire economie te leiden en past zeer goed bij onze strategische prioriteiten”, aldus Jonas Siljeskär, CEO van BEWiSynbra.

“We zijn zeer enthousiast over het feit dat we onderdeel gaan uitmaken van BEWiSynbra”, zegt Bart de Wijs, directeur van Poredo BV. “We weten dat BEWiSynbra zich inzet voor duurzaamheid en zich al richtte op het hergebruik van EPS lang voordat duurzaamheid een modewoord werd. We kijken er naar uit om een ​​belangrijke rol te spelen in de realisatie van een circulaire economie voor de gehele EPS-industrie. ”

Porebo hoofdkantoor.

 

Piepschuim

EPS (piepschuim, airpop, isomo of tempex) is een veelzijdige kunststof met vele unieke eigenschappen. Het is uiterst licht, vormvast, veilig voor de gezondheid én heeft een grote isolerende werking. Het EPS vormt als afval echter vaak een groot probleem.

Poredo zamelt – grote én kleine volumes – gebruikt EPS-verpakkingsmateriaal in, en recyclet het vervolgens nauwkeurig tot opnieuw bruikbare korrels in diverse afmetingen.

De korrels die Poredo vervolgens levert, zijn weer geschikt voor verschillende toepassingen in bijvoorbeeld de kleinmeubelindustrie (zitzakvulling), de bouw (tempex platen en blokken) en de akker- en tuinbouw (styromull).  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details