NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Optimale zichtbaarheid over de hele supply chain

Optimale zichtbaarheid over de hele supply chain

‘Snel en gemakkelijk de beste inzet voor elke route’

Rij- en rusttijden, venstertijden, toenemende filedruk en steeds grotere concurrentie maken het steeds lastiger voor afval- en recyclingbedrijven om afvalstromen efficiënt van A naar B te vervoeren. Prometheus Informatics helpt bedrijven in de afval- en transportsector om die uitdagingen het hoofd te bieden. Dit door de inzet van software en technologie, die het proces van de chauffeurs en de planners optimaal ondersteunen; digitaal en efficiënt. 

Speciaal voor de afval- en recyclingmarkt werkt Prometheus samen met mobiele providers. Door middel van IoT-devices kan naast het traditioneel inzichtelijk maken van de locatie van de vrachtwagens, ook een realtime overzicht van de containers gepresenteerd worden. “Voor chauffeurs van grote containerbedrijven wordt het zo veel gemakkelijker om snel de juiste container te vinden. Op grote industrieterreinen kan dat maar zo een half uur zoeken schelen. Daarnaast vertegenwoordigen containers ook een behoorlijke waarde dus die wil je in het zicht houden”, zegt Peter van Renterghem, technisch en algemeen directeur van Prometheus Informatics.

Van Renterghem verwacht dat de branche in de komende jaren nog een keer een forse digitaliseringsslag gaat maken. “Menselijke handelingen kosten tijd. En door nog meer handelingen te automatiseren word je effectiever. Neem bijvoorbeeld tanken. Wij kunnen al systemen leveren waarbij de chauffeur zich alleen bezighoudt met het fysieke tanken. Vrijgave van de pomp, productselectie en betaling worden allemaal automatisch afgehandeld. Hierdoor hoeft de chauffeur niet meer de drukke shop in en kan de route direct vervolgd worden.” 

Volgens van Renterghem is digitalisering slechts de basis. “Uiteindelijk moet het draaien om zichtbaarheid, visibility, zodat je altijd goed geïnformeerde besluiten kunt nemen, sneller kunt reageren en kunt blijven concurreren. Optimale zichtbaarheid over de supply chain wordt steeds belangrijker.”

Het Prometheus softwareplatform voorziet ook in complete en optimale zichtbaarheid van de voertuigen met track en trace-technologie.

Complexer

De transportwereld wordt steeds complexer, constateert Van Renterghem. “Dat vraagt erom dat transport­bedrijven sneller moeten kunnen reageren en hun personeel en hun assets optimaal moeten inzetten om te kunnen blijven concurreren en gezond te blijven. Daarvoor bieden wij oplossingen. Prometheus heeft al 30 jaar ervaring in transport, logistiek en afvalinzameling en helpt bedrijven bij het digitaliseren van bedrijfs­processen. Bedenk dat ongeveer 70 procent van de kosten bij dit soort bedrijven gaat zitten in personeel en brandstof. Daar wil je dus optimaal zicht op houden. En waar dat vroeger gebeurde met een boordcomputer, spreken we nu liever van een ‘transportation mobility platform’, waarbij echt alles digitaal is. Niemand hoeft meer met papieren te werken.” 

Het Prometheus softwareplatform voorziet ook in complete en optimale zichtbaarheid van de voertuigen met track and trace-technologie. Unique selling point is volgens van Renterghem dat “we een aantal datastromen vanuit de kern­processen combineren. Denk dan aan tachograaf­data, voertuigdata zoals brandstof­verbruik, maar ook verkeers­data en data die via de backoffice beschikbaar is. Door die slim en realtime te combineren ontstaat transparantie over de keten. En dat is de sleutel tot verbeterde efficiency en verhoogde veiligheid. “

Prometheus is van oorsprong een software­bedrijf en klanten kunnen de cloud­oplossing op hun eigen tablets laten draaien. Voor een totale ont­zorging levert Prometheus ook ‘turnkey’ oplossingen inclusief software en hardware.

E-Codrive

Een ander product van Prometheus is E-Codrive, wat de chauffeur inzicht geeft in rijstijl en toont waar verbetering mogelijk is.  “Je kunt dan zien hoe hard het gaspedaal is ingedrukt en hoe hard er bijvoorbeeld wordt geremd. Zie het als coaching van de chauffeur. Het draagt bij aan de veiligheid en het werkt kostenbesparend.” 

Prometheus is bovendien sterk in wat van Renterghem “realtime planning and dispatch” noemt. “Daarbij combineren we rij- en rust­tijden, realtime verkeer en navigatie en de order­informatie. We weten dus hoe laat een order ergens moet zijn, maar zien tegelijkertijd dat er een file op de route staat. Dan kunnen we de chauffeur een andere route laten rijden, maar ook besluiten een andere chauffeur de vracht te laten overnemen omdat de eerste chauffeur niet gaat uitkomen met zijn rij- en rusttijden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details