NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Oosterhuis neemt bij Op- en overslag Meppel Powerscreen Warrior 1800 in gebruik.

Plastic afval is een grondstof voor circulariteit

Kunststof heeft de wereld veranderd. Het is als materiaal extreem functioneel, veelzijdig en esthetisch en heeft bijgedragen aan het verbeteren van de levensstandaard en vergroten van hygiëne. Je kan niet om plastic heen. Polymeren zoals PE, PP en PET kom je in vele producten tegen en er bestaat geen sector waarin kunststof niet voorkomt. Maar, meer dan de helft van het plastic of harde kunststof geproduceerd in Europa gaat verloren: het verdwijnt in de verbrandingsoven, zwerft rond als afval of kan niet gerecycleerd worden. 

Plastic is te waardevol om als afval te worden gezien. Van design, productie over inzameling en sortering tot recyclage en eindgebruik moeten verantwoordelijkheden genomen en investeringen gedaan worden. 

“Renewi focust op geavanceerde operationele oplossingen die tot hoogwaardige, stabiele eindproducten leiden. Vandaar deze mooie investering in een nieuwe sorteer-, maal- en waslijn.”

– Philip Heylen, Director Materials Renewi België

Geavanceerde voorsortering en verwerking 

Jaarlijks zal 20.000 ton gemengd kunststofafval bij Renewi in Gent verwerkt worden.  Eerst wordt, aan de volledig nieuwe sorteerlijn, het plasticafval voorgesorteerd op verschillende mono-kwaliteiten om de kwalitatieve input voor de verwerkingslijn te waarborgen. Het verwerken gebeurt in het nieuwe gebouw waar een geavanceerde maal-en waslijn werd geïnstalleerd. Deze installatie produceert een zuiver gerecycleerd PP/PE maalgoed met een uitstekende kwaliteit om hergebruikt te worden in nieuwe, gerecycleerde kunststoftoepassingen.

Kwaliteitsborging

Dit hoog kwalitatief maalgoed is bestemd voor de industrie in binnen- en buitenland. Om onze afnemer de hoogwaardige kwaliteit van deze secundaire grondstof te garanderen,wordt ons product in ons eigen laboratorium op verschillende momenten in het productieproces getest. Op kwaliteit, maar ook op klant specifieke eisen.

Oosterhuis neemt bij Op- en overslag Meppel Powerscreen Warrior 1800 in gebruik.

Op de vestiging in Meppel neemt de nieuwe Powerscreen Warrior 1800 de werkzaamheden over van een Powerscreen Warrior 1400 die eveneens door Van der Spek Vianen is geleverd. Na jaren tevreden de uit te voeren zeefklussen hebben gedaan was het tijd voor een grotere machine, de Powerscreen Warrior 1800 om de 1400 te gaan aflossen.

Gezien de ervaringen die waren opgedaan met de Powerscreen en de goede samenwerking tussen leverancier en klant was de keuze voor wederom een Powerscreen geleverd door Van der Spek een logische.

De 32 ton wegende Powerscreen Warrior 1800 heeft een zeefbox van 4.900mm lengte en 1.500mm breedte. Belangrijk is hierbij te vermelden dat deze afmetingen zowel voor het boven- als onderdek gelden en er dus maximaal gebruik gemaakt kan worden van de vierkante meters zeefdekken op boven- en onderdek.

Door de agressieve slag van 12 mm is de zeefbox een echte capaciteitsmakers waarbij een optimale scheiding ontstaat tussen de zeven fracties en aanhechting tot een minimum wordt beperkt.

De Powerscreen Warrior serie is leverbaar van 12 tot 48 ton waarbij de zeeflengtes variëren tussen de 2.200mm en 6.000mm. Voor iedere toepassing en capaciteitswens is er dus een passende machine te leveren.

Op de locatie van Op- en overslag Meppel worden vele bouwstoffen overgeslagen zowel uit- als in het schip. Op de locatie is daar een door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs MHL370 voor aanwezig. Aan de kade kunnen schepen tot 110mm lengte aanmeren waarbij tonnages van 2000 ton mogelijk zijn. Naast de op- en overslag worden er ook afvalstoffen ingenomen die weer worden gerecycled of verwerkt zodat deze weer duurzaam toepasbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details