NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Ontdek de vele voordelen van efficiënte stofbeheersing
Stofontwikkeling wordt soms gewoon voor lief genomen, het hoort erbij.

Ontdek de vele voordelen van efficiënte stofbeheersing

Stofontwikkeling wordt in de recyclage-industrie vooral onderdrukt met water. Al wordt het soms ook gewoon voor lief genomen, het hoort erbij. Echter niet als het aan Beepro ligt. Het bedrijf uit Deinum ontwikkelde een effectieve manier om de stofproblematiek in de kiem te smoren: BeeFoam. Een milieuvriendelijke vinding die over de hele wereld gretig aftrek vindt. Een gesprek met geestelijke vader Wybren Beeksma.

De recyclage-industrie kent voor Beeksma nauwelijks geheimen. “Voordat ik met Beepro ben gestart, was ik actief met de verkoop van onder meer recyclagemachines. Destijds was de stofproblematiek in deze sector ook al een heikel punt. Omdat water niet altijd goed werkt of in sommige gevallen zelfs het recyclageproces verstoort, zijn we een alternatief gaan ontwikkelen. Daaruit is BeeFoam ontstaan, een gepatenteerd biologisch schuimproduct dat zorgt voor een effectieve stofbestrijding en op die manier bijdraagt aan een betere werk- en leefomgeving én minder slijtage aan het machinepark.”

Beepro laat graag ter plaatse zien hoe BeeFoam bijdraagt aan een efficiënte stofbeheersing.

Doseerinstallatie

Dankzij de unieke en gepatenteerde scheikundige samenstelling bindt BeeFoam stof en zwevende deeltjes samen om zo de stofvorming aanzienlijk te reduceren. “Het BeeFoam concentraat transformeert tot een schuimachtig product na het mengen met water en lucht in onze doseerinstallatie”, legt Beeksma uit. “We maken van 1 l water ruim 60 l schuim. Er is dus nauwelijks sprake van vocht. Het schuim wordt vervolgens al aan het begin van een recyclageproces aangebracht op het materiaal dat bewerkt moet worden. Daarbij bindt het schuim zich aan het stof en maakt het zwaarder, zodat stofontwikkeling wordt tegengegaan. Afhankelijk van de aard van het eindproduct kan het vervolgens drie tot twaalf dagen (!) stofvrij verwerkt worden. Het mooie is dat BeeFoam geen invloed heeft op de rest van het recyclageproces. Je kunt het materiaal perfect uitzeven, maar dan wel stofvrij.”

Dankzij de unieke en gepatenteerde scheikundige samenstelling bindt BeeFoam stof en zwevende deeltjes samen om zo de stofvorming aanzienlijk te reduceren.

Biologisch afbreekbaar 

BeeFoam kan op vele applicaties toegepast worden. Beeksma: “Het is een gepatenteerd product en wordt behalve in de afval,- metaal-, kunststof- en elektronicarecyclage ook veel toegepast bij puinbrekers, in steengroeven en de cement- en betonindustrie. Overal waar sprake is van stofoverlast, kunnen we met BeeFoam wel een oplossing bieden.” Het unieke concentraat wordt door Beepro in Nederland geproduceerd en over de hele wereld geëxporteerd in IBC’s van 1.000 l. “Ook de doseerinstallatie is een eigen ontwikkeling. “Het is belangrijk dat het concentraat in de juiste mengverhouding wordt gedoseerd voor maximaal resultaat. Een biologisch resultaat overigens, want het product is 100% biologisch afbreekbaar. Het ‘afbreekproces’ begint na drie tot twaalf dagen en binnen een maand is het al voor 95,8% vervlogen.” Gebruikmaken van BeeFoam heeft een groot aantal voordelen. Beeksma: “Er is geen stof meer in de omgeving, er zijn geen stofkapjes, overdruk of afzuiging meer nodig en de slijtage aan machines wordt gereduceerd. Met onze doseerinstallatie is BeeFoam bovendien eenvoudig aan te brengen.” Ook geïnteresseerd in een betere werkomgeving? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Beepro voor een demonstratie op jouw eigen locatie. “Zien is geloven. We laten graag ter plaatse zien hoe BeeFoam bijdraagt aan een efficiënte stofbeheersing”, besluit Beeksma.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details