NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Onderhoudsvrije vloeistofdichte vloer

Onderhoudsvrije vloeistofdichte vloer

Minerale ondervloer maakt dat beschadigingen aan terrein geen gevolgen hebben

Bij veel recyclingbedrijven is het een jaarlijks terugkerende kostenpost: onderhoud aan de vloeistofdichtheid van de werfvloer. Want door het gebruik van zwaar materieel, grove materialen en een slecht draagkrachtige ondergrond, blijft een vloeistofdichte vloer lang niet altijd vloeistofdicht. De RvB Groep uit Harderwijk zegt de oplossing te hebben.

Werfvloer bij Hoeben metalen in Kampen.

 

Het aanleggen van vloeistofdichte vloeren bij onder andere recyclingbedrijven is al meer dan 25 jaar een specialisme van de RvB Groep. Zo ontwierp en realiseerde het bedrijf uit Harderwijk vloeistofdichte vloeren voor diverse tankterminals en recyclingbedrijven. En niet alleen zijn die vloeren nog steeds vloeistofdicht, ze behoeven ook al jarenlang geen onderhoud. Door de kennis en ervaring bij het aanleggen van terreinfunderingen speciaal voor hoge belastingen, kwamen de ingenieurs van de RvB Groep vaak met de nadelen van de traditionele vloeistofdichte vloer in aanraking. Vloeren werden snel kapotgereden of beschadigd. Als oplossing bedachten ze een nieuwe voorziening die functioneert als vloeistofdichte vloer maar 100 procent onderhoudsvrij is. De vloer werkt als een onderafdichting onder het terrein. Voordat begonnen wordt met de aanleg, wordt er eerst een minerale afdichting aangebracht die is gecertificeerd door een onafhankelijk keuringsbureau.

En bij Reukema Blocq en Maneschijn te Harderwijk.

 

Over die onderafdichting wordt een stijve plaatfundering aangelegd die verhard kan worden met de meest effectieve terreinverharding. Voordeel van deze opbouw is een onderhoudsvrije vloeistofdichte gecertificeerde oplossing en een terreinverharding naar keuze. De beschadigingen die optreden aan de oppervlakte hebben niet langer invloed op het onderhoudsbudget en dagelijkse werkzaamheden.
Doordat op deze manier de vloeistofdichte functie onder het terrein zit, hebben beschadigingen door knijpers, schaven, scheuren of op- en afladen van containers geen invloed op de vloeistofdichte levensduur. De werf blijft voor tientallen jaren vloeistofdicht. In tegenstelling tot beschadigingen of scheuren in vloeistofdichte beton of asfaltvloeren. Aan-passingen aan het terrein zijn echter makkelijker en goedkoper en iedere zes jaar wordt de vloer opnieuw gekeurd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details