NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
NL | Grondstoffenpioniers vinden elkaar: De Clique toost op sterk partnership met Tekkoo.

NL | Grondstoffenpioniers vinden elkaar: De Clique toost op sterk partnership met Tekkoo.

De Clique en Tekkoo slaan de handen ineen om de circulaire economie werkelijkheid te laten worden. De Clique heeft als missie afval weer tot grondstoffen te maken. Grondstoffen om Nederlandse steden mee te bouwen, voeden en aan te kleden. Een circulaire ambitie waar investeerder Tekkoo geheel achter staat. Bas van Wieringen geeft aan: ‘De Clique heeft een ervaren team dat al eerder heeft laten zien dat je veel impact kan maken als je visie combineert met goed ondernemerschap.’ Ook volgens Bas van Abel van de Clique was het niet meer dan logisch om deze samenwerking aan te gaan: ‘Naast financiering brengt Tekkoo een bak aan ervaring mee op gebied van circulair ondernemen. Die ervaring kunnen we goed gebruiken want we hebben grote ambities!’

Tekkoo is een bedrijf van innovatiedoeners dat ondernemers helpt circulaire innovaties op de markt te brengen. Niet alleen door te praten en te investeren, maar door ook zelf de handen uit de mouwen te steken en mee te werken. Het bekendste voorbeeld is PeelPioneers, opgericht door Tekkoo en Sytze van Stempvoort. PeelPioneers verwerkt in haar eigen fabriek sinaasappelschillen van onder andere supermarktketen Jumbo tot pulp voor diervoeder en etherische olie. Deze olie dient als ingrediënt voor hygiëneproducten en humane voeding. Daarmee wordt de circulaire keten van sinaasappelschillen gesloten.

De Clique heeft in Utrecht al een twintigtal restaurants en cateraars die gebruik maken van de CO2-vrije grondstoffenservice. Daar wordt een veelvoud aan gescheiden grondstoffen opgehaald, denk aan sinaasappelschillen, koffiedik en andere biostromen. Partners van De Clique (zoals PeelPioneers) maken van deze grondstoffen verschillende producten die weer afgenomen worden door de klanten van de grondstoffenservice.

Samen hebben De Clique en Tekkoo de ambitie om in 2020 meer dan 100 Utrechtse bedrijven te gaan bedienen. Tekkoo gaat haar expertise inzetten om de kosten van de duurzame logistiek te minimaliseren. Daarnaast wil het bedrijf de positieve impact van de logistiek en de producten inzichtelijk gaan maken.

Een blauwdruk voor opschaling naar andere steden is het doel waar De Clique en Tekkoo samen naartoe werken in 2020. ‘Met de expertise van Tekkoo kunnen we een gezond bedrijf neerzetten en daarmee onze ambitie waarmaken: Laten zien dat de lineaire economie echt outdated en onnodig is’, aldus Anja Cheriakova van De Clique. Lindy Hensen van Tekkoo sluit zich daarbij aan: ‘Met de snelle opschaling van De Clique zullen we laten zien dat het anders en beter kan.’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details