NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe zeefbakken voor compacte machines

Nieuwe zeefbakken voor compacte machines

Materiaal ter plaatse afzeven en hergebruiken

Het Finse ALLU maakt al meer dan 25 jaar zeefbakken in allerlei types en uitvoeringen voor graafmachines, wielladers en schrankladers. Naast het aanbod van Transformer DL, D & M series, zeef- en verkleinbakken voor graafmachines van 4 tot 160 ton en wielladers van 2 tot 90 ton komen ze met een kleinere reeks op de markt. De nieuwe reeks kreeg de naam ALLU Veloci en is geschikt voor compacte graafmachines (van 1,5 tot 20 ton), wielladers, verreikers en tractoren.

Zeefbakken.

In plaats van hamers en bijtels uit slijtvast staal zoals bij de Transformer, heeft de Veloci reeks een drum met sterren van polyurethaan. Deze zorgen voor een fijne afzetting zonder dat het materiaal wordt verkleind of gebroken. In vergelijking met de Transformer, die ingezet kan worden voor zeven, mengen, stabiliseren en breken, is de hoofdfunctie van de Veloci enkel zeven. 

Vijf zeefbakken

De serie bestaat uit vijf zeefbakken waarbij het mogelijk is om een eindproduct van 15 tot 25 mm te produceren. Zo kan zonder extra transportkosten zeer compact materiaal ter plaatse afgezeefd en hergebruikt worden. Een toepassing die erg geliefd is bij onder andere hoveniers en aannemers gespecialiseerd in pijpleidingen. Door gebruik te maken van polyurethaan sterren wordt het materiaal minder agressief behandeld, waardoor er minder stenen afbreken en dus minder stenen in de fijne fractie zitten. Er werd ook aandacht besteed aan onderhoudsvriendelijkheid. De zeefbak wordt aangedreven door een hydraulische motor met een carbon riem, die in vergelijking met een metalen ketting een veel langere levensduur heeft. De Veloci heeft een dubbelwandige vloer, waardoor hij robuust en duurzaam is, zelfs in moeilijkere materialen. De constructie ervan zorgt ervoor dat de zeefbak in balans blijft en het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt.

Gamma breekbakken 

Naast het aanbod zeefbakken, vulde ALLU vorig jaar zijn gamma aan met een serie breekbakken voor graafmachines van 10 tot 35 ton. De ALLU crusher maakt het mogelijk om zonder extra transportkosten, zeer eenvoudig materiaal te breken op de werf en te hergebruiken. De robuuste breekbak is ontworpen om efficiënt te zijn in elke situatie. De zijkanten van de breker zijn recht en de kantelplaat is schuin, waardoor de breekbak eenvoudig te vullen is en ook langere stukken gebroken kunnen worden. Door middel van het verstellen van een simpele pin, letterlijk maar twee minuten werk, kun je makkelijk en snel de korrelgrootte van het eindproduct veranderen. Er zijn zestien verschillende afstellingen mogelijk op de drie modellen uit de Crusher reeks waarbij het mogelijk is om een gebroken granulaat te behalen van 0-16 tot 0-200 mm.

Stabiel familiebedrijf Van Laecke Group, die in België en Nederland exclusief verdeler is van ALLU, is een familiale onderneming met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recycling, bouw en agrarische sector. Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recyclingmachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. Vanuit hun twee vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details