NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe speler op used equipment markt – UQuip

Nieuwe speler op used equipment markt – UQuip

In samenwerking hebben Du-Con Trade B.V. en Scratch Recycling Solutions een nieuw platform opgericht voor de inkoop en verkoop van used equipment, oftewel gebruikte machines en apparatuur voor onder andere de milieu- en recyclingbranche, grondverzet, aannemerij en de verwerking en productie van grondstoffen. Dit platform heet UQuip. Via UQuip komen vraag en aanbod samen op het gebied van gebruikt materieel in de recyclingtechniek, bouw en grondstoffenproductie.

Initiatiefnemers Cees Duijn van Du-Con Trade B.V. en Rik Schram van Scratch RS zijn beide ervaringsdeskundigen als het gaat om milieu- en recyclinginnovaties. Binnen hun netwerk zagen zij de vraag naar gebruikt materieel stijgen en daarnaast troffen zij regelmatig stilstaande machines aan op recyclingplants. ‘Zonde om daar niets mee te doen’, zo dachten zij halverwege 2019. Eind van het jaar was UQuip in de lucht.

De mannen zagen hun kans schoon om tijdens de vakbeurs Recycling in Gorinchem UQuip te presenteren aan de markt. Met een gloednieuwe website waar vraag en aanbod gelinkt worden, een bak ervaring en veel enthousiasme lanceerden Cees en Rik hun used equipment tool en met succes, want de eerste machines zijn inmiddels verkocht via UQuip. Bij gebruikt materieel moet gedacht worden aan graafmachines, zakkenopeners, zeefmachines, transportbanden, windshifters, luchtfiltersystemen of onderdelen van machines.

Steeds meer bedrijven kopen second hand machinery door het uitbreiden van de onderneming, groei in omvang van personeel, het inhuren van extra capaciteit voor kortere of langere periode of doordat zij hun focus willen leggen op bepaalde werkzaamheden waar ander materieel voor nodig is. In het kader van duurzaamheid en circulaire processen stijgt de vraag naar used equipment in de milieu- en recyclingbranche. De UQuip site heeft een zoekfunctie voor het vinden van specifieke machines. Daarnaast biedt de online tool de mogelijkheid om gebruikt materieel te koop aan te bieden.

Voor meer informatie over de handelswijze van UQuip en het nieuwste aanbod wordt verwezen naar www.uquip.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details