NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe overslagkraan voelt zich al helemaal thuis aan het water
Vandaag wordt er 5.300 ton aan WRIC’s gelost met de Sennebogen 870E. In totaal zullen er 2.162 rollen in ongeveer 18 uur gelost worden, in pieken kunnen er tot 160 rollen per uur gehaald worden.

Nieuwe overslagkraan voelt zich al helemaal thuis aan het water

De firma heeft twee maritiem gebonden terminals in beheer langsheen het zeekanaal Brussel-Schelde en heeft twee kades aan de Ringvaart in Gent-Wondelgem. Voor zijn nieuwe overslagmachine koos DD Shipping voor de Sennebogen 870 E, geleverd door SMT. Een oplossing die uitblinkt in productiviteit, comfort en ergonomie en ook nog eens flink wat energie uitspaart.

DD Shipping opteerde voor een PORT-STICK van 25 m, die een nog hogere capaciteit aan kan dan de standaardstick.

DD Shipping te Puurs ligt net buiten het havengebied en met slechts één kunstwerk, een zeesluis, tussen zijn twee kades en de zee profiteert de firma van een ideale ligging en een zeer vlotte maritieme aanloop. De zeesluis van Wintam is 8,8 m diep, 250 meter lang en 25 meter breed waardoor zeeschepen kunnen ontvangen worden met een capaciteit tot 10.000 ton. De tweede kade van DD Shipping werd recent ingehuldigd en zal binnenkort ook effectief in gebruik genomen worden. Door de investering in een tweede kade zullen er meer schepen kunnen ontvangen worden. “Bij de keuze voor een nieuwe overslagmachine hebben we bewust geopteerd voor een mobiele oplossing, zodat we deze overslagmachine flexibel kunnen inzetten op beide kades”, vertelt Geert Keeris, directeur bij DD Shipping. Naast overslagmachines beschikt DD Shipping te Puurs ook over meerdere wielladers, dumpers, bobcats en heftrucks. Een verscheidenheid aan attachments maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan goederen te behandelen. 

“Omdat de Volvo wiellader een grotere afstand moet overbruggen om de rollen weg te zetten, moet de machinist van de Sennebogen 870E zelfs iets trager werken om te kunnen zorgen dat de wiellader kan volgen.”

Mobiele oplossing

Bij de aankoop van een nieuwe overslagmachine werd er rekening gehouden met verschillende factoren. “We hebben bewust gekozen voor een mobiele machine met een grote capaciteit om goederen te kunnen lossen”, legt Keeris uit. “Naast het comfort, dat versterkt wordt door de stabiliteit van de poten, was ook de ergonomie belangrijk. Verder moesten we rekening houden met een goede spreiding van het gewicht om zeker te zijn dat de kades het gewicht kunnen dragen.” Deze spreiding wordt gegarandeerd door de rupsportaal onder-wagen met vlakke rupsplaten. De onderwagen biedt echter nog meerdere voordelen. Zo heeft de Sennebogen 870E naast een dieseltank van 1.000 l, nog twee extra dieseltanks in twee van de poten van de onderwagen waardoor er in totaal nog eens 4.800 l diesel extra kan opgeslagen worden. De portaal onderwagen van de Sennebogen 870E biedt eveneens een extra logistiek voordeel. De kipvrachtwagens kunnen immers vlot onder de machine doorrijden wat veel extra tijd bespaart bij het rechtstreeks lossen op vrachtwagens. Ten slotte werd er ook gekozen voor een PORT-STICK van 25 m, die een nog hogere capaciteit aankan dan de standaardstick.

“Het besparen van energie is zeer belangrijk voor ons en meteen ook één van de redenen om te kiezen voor de Sennebogen 870E.”

Waaier aan materialen

De Sennebogen 870E wordt ingezet voor het lossen van verschillende materialen zoals boomschors, lava (dit wordt nadien ingezet voor onder andere groene daken en als filtragemateriaal voor zwemvijvers), bouwmaterialen (zand, grind en kalksteen), maar ook staalrollen en recupmaterialen (steen, betongranulaten en houtshredder). Ook kan deze overslagmachine ingezet worden als alternatief voor het bulk storten van turf. “Uiteraard is het belangrijk om te blijven groeien”, vertelt Keeris. “Momenteel zijn we alternatieve trafieken aan het bekijken zoals hout en boomstammen. Ook hiervoor zal de Sennebogen 870E ingezet worden.” Vandaag wordt er 5.300 ton aan staalrollen (WRIC’s) gelost met de Sennebogen 870E. Het schip bevat 2.162 rollen en deze kunnen in ongeveer 18 uur gelost worden. “In pieken halen we tot 160 rollen per uur met onze Sennebogen machine”, vertelt Keeris. “Omdat de wiellader een grotere afstand moet overbruggen om de rollen weg te zetten, moet de machinist van de Sennebogen 870E zelfs iets trager werken om te kunnen zorgen dat de wiellader kan volgen. Bij het lossen van boomschors kunnen we pieken tot 700 m3 per uur aan.”    

Service 

“Een van de belangrijkste parameters om te kiezen voor de Sennebogen 870E is service en uiteraard de jarenlange samenwerking met SMT. De communicatie met Dirk Philippe, onze contactpersoon bij SMT, loopt zeer vlot en ook interventies lopen steeds goed. We hebben gekozen voor een full service onderhoudscontract type ‘Traction’ waardoor we naast 24u service op onze machine ook kunnen genieten van een volledige dekking van onderhoud en herstellingen door SMT. Bovendien zijn onze machinisten zeer Sennebogen minded, en ook dat weegt uiteraard mee in de beslissing. Dat SMT de officiële verdeler is voor zowel Sennebogen als Volvo, vinden we alleen maar een voordeel. Naast Sennebogen hebben we ook verschillende Volvo machines rondrijden”, licht Keeris toe.  

Energiebesparing 

“Het besparen van energie is voor ons een heel belangrijk gegeven en meteen ook één van de redenen om te kiezen voor de Sennebogen 870E”, vertelt Keeris. “We proberen om een ‘groene’ lijn door te trekken in ons verhaal. Bij Square Group hebben we een duurzaamheidsmanager in dienst, wat alleen maar het belang van onze ecologische voetafdruk benadrukt.” DD Shipping werd in 1989 opgericht in Grimbergen als onderdeel van de groep ‘De Dijcker’. “We zijn steeds zeer vooruitstrevend geweest”, vertelt Keeris trots. “De Dijcker was 100% gefocust op wegtransport en kan voor mij als een echte pionier beschouwd worden. In 1989 bouwden ze immers al aan een complementair verhaal met binnenvaart/zeevaart om het vrachtwagentransport te optimaliseren.” Sinds september 2012 maakt het bedrijf deel uit van de Gentse bouwgroep Square Group. Momenteel werken er twaalf vaste medewerkers bij DD Shipping. Het team wordt regelmatig versterkt met verschillende zelfstandige machinisten afhankelijk van de drukte en soort activiteit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details