NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe oplossingen voor groeiende uitdagingen

Nieuwe oplossingen voor groeiende uitdagingen

Advies en oplossingen voor veilig en efficiënt intern transport – dat is wat bezoekers van de LogiMAT-beurs in Stuttgart kunnen verwachten op de drie expositieruimten van Linde Material Handling (MH). Met het motto “Green Performance” ligt de nadruk dit jaar op de topics energie en duurzaamheid. Andere belangrijke onderwerpen zijn automatisering, het comfort voor chauffeurs en talrijke truckinnovaties.

Linde MH toont van 25 tot 27 april 2023 op in totaal 552 m2 zijn uitgebreide assortiment intern transport, software en diensten. De stands zijn te vinden in hal 10 op de plekken B21 en B17 op het beursterrein in Stuttgart. Naast deze stands is er tussen de hallen 8 en 10 een buitenterrein ingericht voor truckdemonstraties en het testen van verschillende applicaties. En in het ‘Rothauspark’, dat de twee vleugels van de hallen van het beursgebouw met elkaar verbindt, zal Linde zijn brede aanbod energie- en aandrijvingstypen tonen. Onder “Right Energy” presenteert Linde de geschikte aandrijving of batterij voor elke inzet én bieden ze software-hulp bij de keuze van het systeem.  

Verkleinen van CO2-footprint

“Intern transport van Linde staat voor maximale prestaties bij goederenverwerking,” benadrukt Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management bij Linde Material Handling. “Door innovatieve technologieën en meetbare verbeteringen aan te bieden, zorgen we voor een nog hogere productiviteit bij onze klanten.” Een voorbeeld is het brede scala aan oplossingen die zijn ontworpen om het energieverbruik te optimaliseren, waarmee bestuurders van intern transport niet alleen hun ‘CO2-footprint’ kunnen verkleinen, maar ook de energiekosten onder controle kunnen houden. “Op deze manier combineren we prestaties, duurzaamheid én energiekostenefficiëntie, waardoor het concurrentievermogen van onze klanten gewaarborgd is,” benadrukt Prokosch. Ook wordt de Linde connect:charger voor het eerst gepresenteerd. Dit is een intelligente softwaretoepassing die het stroomverbruik van laders inzichtelijk maakt en het verbruik regelt om dure stroompieken te voorkomen. Met een andere toepassing, de Linde Energy Manager, kan deze toepassing worden uitgebreid en kan de stroombehoefte voor het hele bedrijf actief worden gepland. “Dit is vooral voordelig als het bedrijf zijn eigen energie produceert (bijvoorbeeld door middel van een zonnestroominstallatie) en er de bereidheid is om een actieve speler op de energiemarkt te worden,” legt de chief brand manager uit.

Linde X35 tot X50 elektrische vorkheftrucks

De nieuwe serie Linde X35 tot X50 elektrische vorkheftrucks is een ander mooi voorbeeld van een groene prestatie die op de LogiMAT wordt geïntroduceerd. De nieuwe trucks zijn krachtig, net zo geschikt voor buitengebruik als hun tegenhangers met verbrandingsmotor, even robuust en ergonomisch én bieden bovendien de duurzaamheidsvoordelen van een elektrische aandrijving en een potentieel CO2-neutrale werking. “Linde MH is wat dat betreft marktleider met zowel zeer effectieve elektrische– als verbrandingstrucks in het assortiment.,” benadrukt Prokosch.

Linde V modulaire verticale orderpicker

Verschillende thema’s staan in de hoofdstand in hal 10 centraal en vormen de basis voor de presentatie van talrijke innovaties die op de beurs gelanceerd worden. Het hoogtepunt voor opslag- en orderpicktoepassingen is de nieuwe Linde V modulaire verticale orderpicker met een opklapbaar platform, rijsnelheden tot 13 km/h en pickhoogtes tot 14,5 meter. Ontworpen voor maximale orderverzamelprestaties is er keuze uit verschillende laadvermogens, cabineontwerpen, hulpsystemen, mastvarianten en batterijgroottes. Vooral veiligheid en ergonomie hebben de hoogste aandacht bij deze nieuwe verticale orderverzamelaar. Zo kan het bedieningspaneel van de V modulair naar wens aan de mastzijde, de lastzijde of aan beide zijden worden gemonteerd. Verder zorgen het opnieuw ontworpen chassis en de verbeterde vorken voor meer stabiliteit en de grootst mogelijke wendbaarheid.

Linde T20 SP pallettrucks

Voor laad- en lostoepassingen staan de nieuwe Linde T20 SP pallettrucks klaar. Deze trucks, die uniek zijn in de sector, laten de bestuurder in een hoek van 45° in de truck staan voor een beter zicht in beide richtingen. De nieuwe serie verhoogt de rijsnelheid tot maximaal 14 km/u. De D12 HP SP dubbelstapelaars maken indruk met verbeterde hef- en daalsnelheden.

Automatiseringsoplossingen

De intern transportsector speelt in op de toenemende vraag naar automatiseringsoplossingen – ingegeven door een tekort aan personeel en de zoektocht naar verdere mogelijkheden om processen te optimaliseren, de goederenstroom flexibeler te maken en de veiligheid te vergroten. Met productdemonstraties zal Linde de beursbezoekers laten zien hoe uitdagingen op het gebied van intern transport kunnen worden aangegaan. Het aanbod van Linde MH reikt van autonome robots tot standaardtoepassingen met geautomatiseerd intern transport en complexe oplossingen.

Ontworpen voor de bestuurders

Bij ‘traditioneel’ intern transport zijn de bestuurders zelf de graadmeter. Hoe beter ze worden ondersteund en beschermd tijdens hun werkzaamheden, hoe sneller, veiliger en gezonder ze kunnen werken. Daarom zal Linde MH een apart buitenterrein geheel aan de bestuurders zelf wijden. Tot de getoonde oplossingen behoren innovatieve alternatieven voor het stuur in de vorm van een ministuur of joystick (Steer Control), de ontkoppeling van de bestuurderswerkplek op hef- en magazijntrucks om bescherming te bieden tegen trillingen en diverse veiligheids- en hulpsystemen.

Op-Maat oplossingen

“Als totaalaanbieder van logistieke oplossingen willen we graag elke klantwens vervullen en de juiste oplossing aandragen. Daarom zullen de verkoopadviseurs van onze netwerkpartners en de productexperts van Linde Material Handling op LogiMAT er alles aan doen om bezoekers te helpen bij het vinden van op maat gemaakte, toekomstbestendige oplossingen,” zegt Prokosch. Bent u niet in de gelegenheid de beurs in Stuttgart te bezoeken? Hou de kanalen van Motrac in de gaten voor de afzonderlijke productintroducties.

Motrac

Motrac is sinds 1954 toonaangevende totaalaanbieder van interne logistiek en exclusief importeur van Linde hef- en magazijntrucks. De voertuigen van het innovatieve topmerk Linde voldoen aan de hoogste eisen. Motrac neemt alle zorg uit handen en biedt een 24/7 onderhoudsservice plus expertise en engineering voor de volledige inrichting van geautomatiseerde warehouses.

Meer informatie: www.motrac.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details