NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe draaikantelstukken, betaalbare vergruizers en betonscharen

Nieuwe draaikantelstukken, betaalbare vergruizers en betonscharen

‘Na het topsegment wordt nu ook de middenklasse bediend’

Demarec, de Nederlandse fabrikant van uitrustingsstukken voor de sloop-, recycling en gww-sector, grijpt de komende Technische Kontakt Dagen (TKD) aan om een reeks nieuwe producten aan de markt te presenteren. Niet alleen is er veel aandacht voor de automatische snelwisselsystemen, Demarec richt zich vanaf nu ook op het middensegment in de sloop- en recyclingsector met de EcoLine. 

Demarec DCC 2-cilinder betonschaar.

“Demarec heeft zich sinds de oprichting in 2001 gepresenteerd als de Audi of Mercedes onder de uitrustingsstukken”, licht Managing Director Marcel Vening toe. “En dat blijven we ook zeker. Met onze PremiumLine schrootscharen, grijpers, vergruizers, Multi-Quick Processors, multischaren en railknippers bedienen we nu en in de toekomst het topsegment in de markt. Maar net als de auto-industrie kent ook de sloop- en recyclingbranche een markt voor middenklassers. En die is een stuk groter in omvang. Om die reden zijn we enige tijd geleden begonnen met onze EcoLine. Die lijn kun je zien als een degelijke Volkswagen: uitstekende producten, maar wel met een meer competitieve prijs. De EcoLine zit ondanks de prijsstelling echter wel barstensvol Demarec-DNA.”

De EcoLine producten zijn volgens Vening een compleet nieuw concept met veelal nieuwe verwisselbare slijtdelen. De uitrustingsstukken zijn inzetbaar bij de primaire en secundaire sloop. “Met deze nieuwe lijn richten we ons op nieuwe doelgroepen.”

Demarec DLP roterende vergruizer.

Tijdens de TKD laat Demarec op standnummer 171 niet alleen de al bestaande EcoLine DLP roterende vergruizers zien, maar presenteert het ook voor het eerst de EcoLine DSP starre vergruizers en de EcoLine DCC 2-cilinder betonschaar. 

Draaikantelstukken

De uitrustingsstukken binnen de EcoLine zijn niet de enige primeurs van Demarec tijdens de TKD. Voor het eerst zal ook het TR045 NOX cilinderloos draaikantelstuk (of tiltrotator) van moederbedrijf Kinshofer te zien zijn. Vening: “Dat is het kleinste model NOX cilinderloos draaikantelstuk in de range ‘NOXen’. Bedoeld voor machines van 1,9 tot 4,5 ton eigen gewicht. Ons totale assortiment cilinderloze tiltrotators bestaat nu uit zes modellen, voor machines van 1,9 tot 25 ton.” 

OilQuick automatisch snelwisselsysteem.

Verder laat Demarec zowel op de eigen stand als op het demoterrein verschillende producten zien die ze niet zelf bouwen en ontwikkelen, maar wel verkopen – onder de naam DemaTrade. Het gaat dan om bijvoorbeelld de ‘self-supporting’ magneet van EGLI en de automatische snelwisselsystemen van OilQuick en Steelwrist. “Met bijna tien jaar ervaring zijn we dé specialist in automatisch snelwisselen”, zegt Vening. “We laten op het beursterrein een demomachine draaien die is uitgerust met het OilQuick automatisch snelwisselsysteem. Daarvan zijn we al sinds 2014 dealer. Er staan verschillende tools bij de machine zodat je heel goed kunt ervaren hoe automatisch snelwisselen werkt.” 

Optimale opbouw

Demarec is volgens Vening enerzijds heel goed in het adviseren over welke systemen je bij welke machineconfiguratie moet kiezen. “Aan de andere kant zijn we heel sterk in de technisch meest optimale opbouw van de systemen op machines en uitrustingsstukken. Niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook in de opbouw van kopplaten op de uitrustingsstukken. Bij onze eigen Demarec producten uit zowel de PremiumLine als de EcoLine gebeurt dat heel mooi en netjes met alle slangen binnendoor.”

Genoeg nieuws te zien dus bij Demarec. En niet voor niets, want “de TKD is een uitgelezen moment om je complete winkel weer eens goed voor de dag te laten komen”, besluit Vening.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details