NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuw waterbad van Van Laecke Group
De grootste mobiele classificeer zeefmachine S250 welke in serie gebouwd door wereldwijd constructeur McCloskey International werd als eerste in Europa geleverd en indienstgesteld bij de Oostendse Firma Verhelst aannemingen.  De vraag in de markt naar steeds meer hoogwaardige geclassificeerde producten afkomstig van de recyclage wordt steeds maar groter. Daarom als antwoord, een zwaardere, grotere en efficiëntere machine met hoog energieke zeefbox welke tot heden ongeëvenaarde capaciteiten aankan in diverse opgave materialen. De machine van meer dan 40 ton is voorzien van een motor van 230 Kw en via een efficiënt en ruim berekend hydraulisch systeem wordt dit maximaal hydraulisch vermogen via 2 aandrijfmotoren overgebracht naar de Heavy Duty schommelas De zeefbox met lengte van 6710 mm en een breedte van 1830 mm is voorzien van drie dekken wat een totaal zeefoppervlak oplevert van maar liefst 35 vierkante meter. Beide bovendekken zijn de zeefnetten dwarsgespannen en in het onderdek zijn deze in de lengte gespannen. Dit maakt het mogelijk dat de machine uiterst geschikt voor het afzeven en classificeren diverse producten tot fijne en zuivere fracties. De constructeur van deze machine heeft een speciaal en uiterst zwaar zelfdragend kokerframe. ontworpen met vier hydraulische steunvoeten en dit om de grote krachten welke tot beweging komen te stabiliseren zodat deze maximaal in g kracht op het zeefnet worden overgedragen. Om alle gescheiden fractie in de verschillend richtingen en hoogtes te kunnen afvoeren is de zeefmachine voorzien van zeven ruim bemeten transportbanden. Deze zijn allen onahankelOm aan de eisen, welke voorgedragen door Verhelst, heeft de importeur voor Belgie, de firma Naessens Hydraulics, het volume van de opgavebunker vergroot tot 15000 liter en werd deze voorzien van extra Hardox bekledingsmateriaal, tevens werd een automatisch overlastsyteem opgebouwd zodat de machine steeds aan de maximaal ingestelde capaciteit werkt zonder deze onnodig te belasten en dit voor steeds maximale prestaties. Meer inlichtingen [email protected]

Nieuw waterbad van Van Laecke Group

“Experts@your service”. Voor de Van Laecke Group is dat geen loze slogan. Na een lange periode van research en ontwikkeling brachten ze vier jaar geleden de Stonewasher SW1000 op de markt. Een waterbad geoptimaliseerd door eigen breek- en zeefspecialist Kris Busschaert in samenwerking met constructiefirma Ateliers Delbeque. Een unieke machine die een grote verscheidenheid aan producten kan behandelen zoals steen- en betonpuin, containerafval, groenafval …

Het idee kwam van expert Kris Busschaert die een antwoord zocht op de wetgeving volgens de huidige klassen gedefinieerd in de PTV 406 (eisen gerecycleerde granulaten). Ook de vraag vanuit de markt om ter plaatse op de werf te kunnen recyclen, speelde een grote rol. Afbraakwerken verlopen daardoor sneller, terwijl men voldoet aan de wet. Ervaring leert dat een mobiele windzifter een beperking kent op de granulometrie. In de bouwsector is de vuistregel dat de fractieverhouding 1 op 2 is (bijvoorbeeld 30/60) om te kunnen windziften daar waar we een 1 op 3 of zelfs 1 op 4 nastreven. Hierbij kwam de Stonewasher SW1000 als beste oplossing uit de bus. Dit eigen Van Laecke Group-product is een waterbad dat gebruikt wordt voor het scheiden van drijvende delen uit steenpuin. Het vervuilde, inkomende materiaal wordt in het water gegooid waarbij de drijvende delen worden verwijderd door middel van een borstelband. De zinkende delen worden uit het water getrokken en ontwaterd via een schroef. Aangezien er met een schroef in plaats van een uitvoerband gewerkt wordt, voorkom je slipophoping of stenen die in de uitvoerband terechtkomen. In tegenstelling tot ontwerpen waarbij de zware fractie dus met een band wordt afgevoerd, is deze installatie vrijwel ongevoelig voor blokkades.

Stonewasher SW1000 in combinatie met de Terra Select W80 windzifter.

Uniek in de markt

De machine is met haar compacte afmetingen van 7,7 m x 2,8 m x 2,9 m en door de montage op een containerchassis met haaklift zeer comfortabel mobiel. Ondanks het lage verbruik aan elektriciteit en water, kunnen fracties tussen 6 mm en 150 mm verwerkt worden met een capaciteit tot 120 ton/uur. De combinatie compactheid, laag verbruik en een hoge capaciteit met een kwalitatief eindproduct is uniek in de markt. Daarnaast blinkt de Stonewasher SW1000 uit met zijn beluchtingssysteem van 1,1 kW waarmee een luchtwerveling in het water gecreëerd kan worden, voor een unieke scheiding van licht en zwaar materiaal. Hierbij is het luchtdebiet in het water regelbaar. Sinds kort is in optie ook een windblower of windzifter op de invoer van het materiaal mogelijk voor een eerste voorscheiding. Hierdoor stijgt de kwaliteit van het eindproduct in bepaalde toepassingen naar bijna 100%. Mocht de aanvoer van water onvoldoende zijn om de schommelingen in het waterniveau, die voorkomen bij ongelijkmatige voeding, op te vangen, dan kan er optioneel een extra watertank met zware pomp worden gemonteerd op de installatie.

Kwaliteit  

“De machine is technisch doordacht met oog voor kwaliteit”, stelt de Van Laecke Group. De kuip is vervaardigd in gegalvaniseerd staal en kan in vier delen vervangen worden als slijtageonderdeel. De schroef uit slijtvast staal, heeft aan de onderzijde een onderhoudsvrij lagersysteem en aan de bovenzijde een versterkt lager voor het opvangen van de neerwaartse trekkrachten van de schroef (systeem Frantsen). De brede dwarsband met borstels of harken voor het verwijderen van de lichte fractie kan in 800 mm of 1000 mm breed geleverd worden. De motoren zijn compromisloos zwaar: een trommelmotor van 2,2 kW voor de borstelband en een zware reductor van 22 kW voor het aandrijven van de schroef.

De Stonewasher SW1000 wordt standaard in gegalvaniseerd staal vervaardigd maar kan op vraag van de klant ook in bedrijfskleuren uitgevoerd worden.

Gebruiksvriendelijk

Er is tevens gedacht aan het bedieningscomfort. De onderste twee delen van de kuip zijn voorzien van een luik, beiden aan één zijde gemonteerd, zodat bij een eventuele blokkade de schroef makkelijk gereinigd kan worden. De schroef kan dan voor- en achterwaarts draaien. De Stonewasher wordt gebouwd op een containerchassis volgens het gewenste formaat. Het kan getransporteerd worden met een containervrachtwagen met haakliftsysteem, maar kan dankzij kokers op het chassis eenvoudig op de werf verplaatst worden met behulp van een palletbordframe (250 mm x 100 mm). De gebruiksvriendelijke sturing is voorzien van frequentiedrives om de schroef en de borstelband op de juiste snelheid te regelen. Zo kan het waterbad ingesteld worden om verschillende producten te verwerken. Om zo efficiënt mogelijk met het water om te gaan is een overloopsysteem bedacht met een vlotter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details