NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Meer keuze voor een efficiënter gebruik

Meer keuze voor een efficiënter gebruik

Voor elke toepassing de juiste batterij: dit is wat de intralogistieke specialist Linde Material Handling zijn klanten belooft. Door de lithium-ion batterij af te stemmen op de inzet en de type truck, levert dit direct een kostenbesparing op.

Vergeleken met een conventionele lood-zuurbatterij bieden lithium-ion batterijen in industriële trucks tal van voordelen: tussentijds laden en korte laadtijden zorgen voor hoge beschikbaarheid, terwijl het efficiënte, totale systeem de energiekosten verlaagt. Andere voordelen zijn onder meer een minimaal drie keer zo lange levensduur, geen onderhoud en lagere bedrijfskosten.

Het enige nadeel van het innovatieve energiesysteem zijn de relatief hoge aanschaffingskosten van de batterij. “Omdat die kosten stijgen met toenemende capaciteit, moeten de batterijen exact worden afgestemd op de behoefte van de klant”, aldus Christoph Englert, productmanager voor energiestrategie en -oplossingen bij Linde Material Handling. Het spreekt voor zich dat hoe groter de verscheidenheid in batterijcapaciteiten is, hoe beter dit kan worden gerealiseerd.

Linde Material Handling breidt daarom zijn portfolio met lithium-ion batterijen uit.
Voor heftrucks in het hefcapaciteit van 2 tot 3,5 ton (Linde E20 tot E35) zijn
de bestaande batterijversies van 24,1 kWh en 60,3 kWh aangevuld met een grotere variant met een capaciteit van 84,6 kWh. Die is ontworpen voor een inzet met een hoog energieverbruik, bijv. in de papier- en drankenindustrie. Bovendien is een nieuwe batterij met een middelgrote capaciteit toegevoegd voor industriële heftrucks in het hefcapaciteit tussen 3,5 en 5 ton. In dat bereik sluit Linde Material Handling met een 66,3kWh-batterij de kloof tussen de kleinere batterij (36,2 kWh) en de grotere batterij (118,4 kWh). En niet op de laatste plaats is er nu voor de 6-8-tons vorkheftrucks een tweede batterijformaat van 64,7 kWh beschikbaar als aanvulling op de bestaande 118,4kWh-batterij.

“Als een vorkheftruck een grote hoeveelheid energie nodig heeft, bijvoorbeeld voor het transport van zware lasten, dan moet de batterij daarop worden afgestemd. Hetzelfde geldt als de trucks gedurende vele uren ononderbroken intensief worden gebruikt in meerploegendienst en de bestuurders weinig of geen mogelijkheid hebben om hun heftrucks voor een langere periode te laden”, legt Englert uit. De situatie is echter anders wanneer de heftruck meerdere keren gedurende een shift kan worden geladen. In dat geval zou een kleinere batterij nog steeds voldoende zijn om de heftruck continu van de benodigde energie te voorzien.

Alle nieuwe 90V-batterijen zijn met de 9kW-, 17kW- en 30kW-laders te laden. De keuze van de lader hangt ook af van de toepassingseisen: als er weinig tijd beschikbaar is voor het laden, moet de lader voldoende capaciteit hebben. Maar als aan de andere kant het laadproces langer mag duren, dan volstaat een lader met minder capaciteit.

Met deze nieuwe batterijen maakt Linde Material Handling het nog eenvoudiger voor zijn klanten om de lithium-ion technologie te gaan gebruiken. Het bedrijf biedt voor al zijn elektrische vorkheftrucks al lithium-ion modellen aan. Een groot voordeel van de Linde vorkheftrucks is dat het totale systeem, bestaande uit voertuig, batterij en lader, voorzien is van het CE-keurmerk en alle onderdelen uitgebreid zijn getest. Bovendien kan de Linde-verkooporganisatie op basis van zijn uitgebreide expertise en het gebruik van speciale hulpmiddelen zoals de lithium-ion ROI calculator, advies geven bij de overstap van verbranding of lood-zuur heftrucks naar lithium-ion heftrucks.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details