NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Load Assist nu standaard op Volvo wielladers in Europa

Load Assist nu standaard op Volvo wielladers in Europa

Vanaf heden ontvangen alle klanten van nieuwe Volvo wielladers (model L120H tot L260H) in Europa standaard de Volvo Co-Pilot hardware met een selectie van Load Assist applicaties. Het systeem blijft optioneel op de L110H.

Volvo Co-Pilot toont real time gegevens van de machine op het scherm in de cabine zodat bestuurders hun productiviteit, efficiëntie en veiligheid kunnen verhogen. Volvo Co-Pilot stuurt eveneens gegevens naar een cloud zodat deze informatie ook van op afstand beschikbaar is. Dit maakt het ook een waardevol hulpmiddel voor wagenparkbeheerders.

Load Assist is de overkoepelende naam van een reeks applicaties die specifiek zijn ontworpen voor Volvo wielladers. Al deze applicaties zijn toegankelijk via het Co-Pilot scherm. Klanten hebben standaard toegang tot drie van deze applicaties: de toolbox applicatie (bevat notitieblok, rekenmachine met eenhedenconversie en weersvoorspellingen), een feed voor de achteruitkijkcamera (om twee afzonderlijke schermen in de cabine te vermijden) en Operator Coaching-applicatie.

Operator Coaching helpt bestuurders om hun Volvo wiellader optimaal te benutten door real time begeleiding te bieden bij problemen, zoals stationair draaien, remmen, gebruik van het gaspedaal en de lock-up functie. Operator Coaching helpt bestuurders te begrijpen hoe hun acties de productiviteit en efficiëntie beïnvloeden en helpt hen om verbeteringen of noodzakelijke wijzigingen in hun rijtechniek te identificeren.

MACHINES VOORBEREIDEN OP DE TOEKOMST

Ook ontvangen klanten standaard de benodigde hardware voor de On-Board Weighing applicatie (ingebouwde weegapplicatie), maar niet de software. De software kan extra aangekocht worden wanneer klanten de behoefte zien.

De On-Board Weighing applicatie geeft de bestuurder een idee van de laadcapaciteit in real time, met een nauwkeurigheid van +/- 1% per bak. De applicatie toont eveneens informatie zoals het totaal aantal vervoerde ladingen, het aantal cycli en – indien aangesloten op Volvo’s telematicasysteem CareTrack – de vervoerde lading per liter brandstof. Dit inzicht helpt bestuurders en wagenparkbeheerders om de productiviteit beter te beheren en overbelasting te voorkomen, wat op zijn beurt de slijtage van de machine, bandschade en overmatig brandstofverbruik beperkt.

De hardware voor On-Board Weighing wordt standaard geïnstalleerd omdat de kabelboom en druksensoren niet achteraf gemonteerd kunnen worden. Ze moeten in de fabriek gemonteerd worden omdat de nauwkeurigheid van het systeem afhankelijk is van hun exacte positionering. Door alle technologie die klanten mogelijk nodig hebben standaard toe te voegen, bieden we hen de mogelijkheid om van gedachten te veranderen en hun machines toekomstbestendig te maken. Volvo CE plant om in de toekomst meer Load Assist applicaties te lanceren, die mogelijk ook deze hardware gebruiken.

“Het standaard beschikbaar stellen van Load Assist voor meer klanten en het toevoegen van een nieuwe Operator Coaching-applicatie toont ons engagement om de mogelijkheden van Volvo Co-Pilot verder te ontwikkelen en een meerwaarde aan klanten te leveren. We helpen klanten ook om hun machines voor te bereiden op de toekomst”, zegt Jens Frid, Product Specialist Customer Services & Solutions in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details