NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Klaar voor de toekomst
Met zo’n 40-tal medewerkers, verzorgt Van Laecke vanuit zijn twee vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, onderhoud en service naar de klant.

Klaar voor de toekomst

25.000 m², dat is de oppervlakte van de nieuwe, Belgische site van de Van Laecke Group. Eind juni lieten ze hun vertrouwde locatie op Schatting 8 achter en verhuisden ze naar de Remi Claeysstraat 66 in Zedelgem. Het nieuwe bedrijfsterrein ligt op 350 m van het oude bedrijfsgebouw en biedt de onderneming vooral meer ruimte dan voorheen. 

Na inspanning komt ontspanning: tijdens de middagpauze kunnen de medewerkers genieten van een wedstrijdje darts of tafelvoetbal.

Wie recyclagemachines zegt, kan niet om de Van Laecke Group heen. De familiale kmo heeft jarenlange ervaring en expertise in gespecia­liseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. Het bedrijf is opgericht in 1990 als landbouwmechanisatiebedrijf en is onder­tussen uitgegroeid tot een referentie in de Benelux recyclage­sector. Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recyclagemachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. 

De familiale kmo heeft jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector.

Verschil maken met service en expertise

Experts @ your service is geen loze slogan bij de Van Laecke Group. Klantentevredenheid staat centraal en gaat van het geven van advies bij de keuze van een geschikte machine tot het paraat staan van een team technici in geval van onderhoud, reparatie en pechverhelping. “Het gaat er niet enkel om machines verkopen, maar om klanten een oplossing op maat aan te reiken voor hun uitdagingen. Omdat het zo breed gaat in materialen en toepassingen is het belangrijk om met service en expertise het verschil te maken, daarvoor kunnen we rekenen op ons team van experten, die elk met hun specialiteit de klant bedienen. De technologie evolueert bovendien voortdurend om telkens een stap verder te kunnen gaan in het recyclageproces. Er wordt steeds gezocht naar machines die voorzien zijn van doordachte en innoverende technieken, zodat de klant niet alleen een correcte machine geleverd krijgt die kan functioneren in de meest extreme omstandigheden, maar ook kan rekenen op een efficiënt, zuinig en kostenbesparend verwerkingsproces”, aldus zaakvoerder Luc Van Laecke. De full liner in recyclagemachines staat voor continuïteit en betrouwbaarheid en dat komt ook terug in het dealerschap met hun leveranciers. Met de meeste leveranciers is er reeds een samenwerking van meer dan tien jaar. Door dit jarenlange engagement kunnen ze zich trots een betrouwbare partner noemen van de merken Finlay, EvoQuip, ALLU, JENZ, Terra Select, Teuton, Forus, Backhus, FAE, Prostack, Ploeger, Ecohog, Terex Washing Systems … Een langetermijnvisie en samenwerking die ook loont voor de klant.

De nieuwe site van 25.000 m², biedt de Van Laecke Group vooral meer ruimte dan voorheen.

Een centrale site

In 2018 werd bij de Nederlandse vestiging, Van Bemmel Recycling, reeds geïnvesteerd in een nieuw bedrijfspand in Houten, nabij Utrecht, en voor Zedelgem werd 2022 het jaar van de vernieuwing. “Vroeger waren we met onze Belgische vestiging aanwezig op vier sites in eenzelfde straat. Door de verspreiding van machines en onderdelen op de verschillende locaties, was de keuze voor één grote centrale site vanzelfsprekend”, vertelt Van Laecke. “Er werd bewust gekozen voor een bedrijfssite die volledig afgestemd is op onze klanten, medewerkers en bedrijfsactiviteit. Het grote bedrijventerrein en de nieuwe kantoren geven de nodige ruimte om efficiënter te werk te gaan om zo de klant nog beter te bedienen.”

Het paradepaardje van de site is het gloednieuwe magazijn dat onderdak biedt aan zowat 241.000 onderdelen.

Grote voorraad, minimale stilstandtijd

Het paradepaardje van de site is het gloed­nieuwe magazijn die onderdak biedt aan zowat 241.000 onderdelen. Van Laecke Group investeert zo in voldoende ruimte om het serviceniveau naar een nog hoger niveau te tillen, ook in deze niet zo evidente tijden. Van Laecke licht toe: “We hebben steeds een grote voorraad onderdelen voorhanden, om bij een storing een minimale stilstandtijd te garanderen. Een opdracht die door de huidige economische tijden soms wat wordt bemoeilijkt. De wereldwijd verstoorde toevoerketen zorgt ook voor ons voor aanvoerproblemen van onder andere onderdelen. We zitten daarom geregeld samen met onze leveranciers om zoveel mogelijk te anticiperen op deze moeilijke marktsituatie. Heel wat uitdagingen op de weg, maar met de uitbreiding is Van Laecke Group klaar om in de toekomst ‘experts @your service’ te blijven.”   

Van Laecke Group heeft steeds een grote voorraad onderdelen voorhanden, om bij een storing een minimale stilstandtijd te garanderen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details