NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Introductie van Trimclean: de ontbrekende schakel tussen sorteren en recyclen van textiel

Introductie van Trimclean: de ontbrekende schakel tussen sorteren en recyclen van textiel

Valvan presenteert Trimclean, een revolutionair systeem dat automatisch ongewenste componenten uit textiel verwijdert tijdens het recyclingproces.

Na de succesvolle introductie van de Fibersort enkele jaren geleden, brengt Valvan nu Trimclean op de markt. Dit baanbrekende systeem is ontworpen om materialen zoals ritsen, knopen en labels te verwijderen uit recyclebaar textiel. Het weghalen van deze ongewenste componenten is een cruciale stap in het zuiveren van textielgrondstoffen voor verdere recycling.

Hightech textielsortering

Het doel van Trimclean is om de hoogste kwaliteit gerecyclede textielgrondstoffen te verkrijgen. Hiervoor moeten producenten van gerecycled textiel alle toevoegingen zoals ritsen, knopen, borduursels en labels verwijderen uit textielmaterialen die al op vezelsoort gesorteerd zijn.

“MetTrimclean bieden we onze klanten een complete oplossing om gebruikte kleding om te zetten in zuivere grondstoffen voor textielrecycling,” aldus Maurits Vandeputte, innovatiemanager bij Valvan. “Met dit systeem overbruggen we de kloof tussen sorteren en recyclen.”

De schakel tussen sorteren en recyclen

Na het Fibersort-proces wordt het textiel op een snijlijn geplaatst waar het in kleine snippers wordt gesneden. Deze snippers worden vervolgens naar een detectiegebied geleid, waar ze geïnspecteerd worden door een optisch camerasysteem en een metaalsensor. De metaalsensor detecteert ferro- en non-ferrometalen, terwijl het visionsysteem allerlei ongewenste (niet-)textielmaterialen herkent.

“Dankzij het gebruik van kunstmatige intelligentie kunnen we het volledige sorteer proces industrialiseren tijdens het recyclen van gebruikte kleding,” aldus mr. Vandeputte.

Textielstukjes met ’trims’ worden pneumatisch gescheiden van de rest, waardoor twee materiaalstromen ontstaan. De zuivere materialen worden gebruikt als grondstoffen voor de productie van nieuwe textielproducten te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details