NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Geen andere sector zou dezelfde voldoening geven”
Eline Van Laecke: “Vrouwen in recyclage zorgen voor heel veel toegevoegde zorgen door hun andere kijk op dingen.”

“Geen andere sector zou dezelfde voldoening geven”

Meer en meer vrouwen vinden een job en een plaats in de wereld van afvalinzameling en -verwerking. En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Deze keer Eline Van Laecke, manager bij het familie-bedrijf Van Laecke Group.

Wie recyclagemachines zegt, kan niet om de Van Laecke Group heen. Met drie bedrijven (Van Laecke Machines, Marcom Recycling en Van Bemmel Recycling) bedienen ze de Benelux markt met meer dan alleen maar machines. “Dat is net het boeiende aan de recyclagewereld. Het gaat er niet om je machines te slijten, maar om klanten echt oplossingen aan te reiken voor hun uitdagingen. Omdat het zo breed gaat in materialen en toepassingen moet je met service en expertise het verschil maken. Daarvoor kunnen we rekenen op ons team van experten, die elk met hun specialiteit de klant bedienen. De technologie evolueert bovendien voortdurend om telkens een stap verder te kunnen gaan in dat recyclageproces. Geen andere sector zou me dezelfde voldoening kunnen geven”, aldus Van Laecke.

Perfecte tandem

Dat het nog voor een groot stuk een mannenwereld is, schrikte Van Laecke dan ook niet af. Integendeel. “Ik ben als kind opgegroeid tussen graafmachines, wielladers, zeefmachines, brekers … Ik heb nooit iets anders gekend. Ik moest eigenlijk tegen meer vooroordelen opboksen als dochter van dan als vrouw. Ik hou wel van de directe, no-nonsense aanpak van mannen. Er kan al veel worden opgelost met een kwinkslag. Alle vrouwen werkzaam bij de Van Laecke Group beschikken dan ook over een flinke dosis pit. Maar tegelijk vind ik dat vrouwen in recyclage voor heel veel toegevoegde waarde zorgen door hun andere kijk op dingen. Mannen kijken naar welke machine er nodig is om een probleem op te lossen. Wij gaan ook nadenken over hoe we dat moeten communiceren en rekening houden met hoe de medewerkers er zich bij voelen. Breng beide samen en je krijgt de perfecte tandem om als team iets moois op poten te zetten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details