NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Galloo neemt Coenmans Recyclage Industriel over

Galloo neemt Coenmans Recyclage Industriel over

 Galloo kondigt met trots de acquisitie aan van een nieuwe site na de overdracht van het handelsfonds Coenmans Recyclage Industriel. Deze overname maakt deel uit van Galloo’s voortdurende investeringsplan om haar aanwezigheid in de regio Hauts-de-France te versterken en haar recyclagecapaciteit uit te breiden. 

Coenmans Recyclage Industriel

Willem Coenmans, voorzitter van Coenmans Recyclage Industriel, is opgegroeid in de schrootwereld en staat sinds 2009 aan het roer van een recyclingbedrijf voor verschillende soorten afval: ferro- en non-ferrometalen, afgedankte voertuigen, afgedankte elektrische en elektronische apparaten, elektrische kabels, enz. Deze site van 40.000 m2 heeft een voordelige ligging aan de Port Fluvial de Béthune. Dankzij het transport van materialen over water wordt het aantal vrachtwagens op de weg sterk verminderd. Jaarlijks wordt er tussen 25.000 en 30.000 ton materiaal gerecycleerd. 

Galloo

Galloo is een van de toonaangevende recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West- Europa. De familiale groep (familie Vandeputte) wordt geleid door een directiecomité onder het voorzitterschap van CEO Rik Debaere. Dankzij een uitgebreid netwerk van filialen in Noord- Frankrijk (26), België (15) en Nederland (2) wordt er jaarlijks meer dan een miljoen ton materiaal verwerkt. Galloo onderscheidt zich met hoogtechnologische verwerkings- en scheidingprocessen om edele metalen te herwinnen en kunststoffen te recycleren. 

Galloo Béthune

Vanaf 16 augustus 2023 is de site actief onder de naam Galloo France SA – site Béthune. Als gevolg van deze overdracht treden 14 werknemers toe tot de Galloo groep en worden ze Gallooïsten. De acquisitie zal niet alleen bijdragen aan de bevoorrading van de recyclage-installaties van Galloo, maar ook het marktaandeel in Frankrijk vergroten. 

We zijn verheugd om de nieuwe beheerders van deze site te worden en willen meneer Willem Coenmans bedanken voor zijn vertrouwen. Dankzij deze overname kunnen we onze aanwezigheid in Noord-Frankrijk consolideren en onze recyclingcapaciteit verder uitbreiden. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze nieuwe medewerkers zich thuis voelen en geïntegreerd worden in onze collegiale groep,” vertelt Rik Debaere, CEO van Galloo. 

Praktische informatie De site Galloo Béthune bevindt zich aan de Avenue George Washington, 62400 Béthune. De site verwelkomt zowel professionele als particuliere klanten. 

Openingsuren :
Maandag – Donderdag : 8u30 tot 12u – 13u tot 17u 
Vrijdag : 8u30 tot 12u – 13u tot 15u
Zaterdag : 8u30 tot 12u 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details