NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Eric Dewaet is de nieuwe CEO van Recupel

Eric Dewaet is de nieuwe CEO van Recupel

Sinds het begin van de zomervakantie staat Eric Dewaet aan de leiding van Recupel. Dit is de vzw die in België verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van afgedankt elektro en lampen.

Eric Dewaet heeft een uitgebreide operationele expertise dankzij een jarenlange ervaring die hij heeft opgebouwd in supply chain management en diverse operationele functies. Van 2004 tot en met juli 2019 was Dewaet (49) CEO van Hospital Logistics, de organisatie die instaat voor het efficiënter organiseren van de supply chain in de zorgsector. Daarna werd hij manager van Log!Ville, het toekomstige logistieke demonstratiecentrum van VIL. Bij VIL was hij van 2013 tot 2019 bestuurder. Dewaet startte zijn professionele carrière als Supply Chain Manager bij Unilever en vervolgens als Supply Chain & Logistics Director bij Staples. 

Belangrijke maatschappelijke rol van Recupel

Dewaet, CEO van Recupel: “Recupel is een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol en vertrekt vanuit een solide basis. Ik ben dan ook bijzonder vereerd om verder te schrijven aan dit succesvolle verhaal. Wereldwijd is e-waste de snelst groeiende afvalstroom. Dit biedt de nodige uitdagingen, maar ook opportuniteiten. Onze apparaten bevatten immers de grondstoffen van morgen. Meer inzamelen voor hergebruik of recyclage heeft niet enkel een positieve impact op het milieu maar draagt ook bij aan de lokale tewerkstelling. Samen met de medewerkers en de vele partners van Recupel kijk ik ernaar uit om aan dit verhaal verder te schrijven.”

Meer doen voor de circulaire economie

Bruno Vermoesen, voorzitter van de raad van bestuur van Recupel: “Een goedwerkende operationele structuur vormt de basis voor een organisatie zoals Recupel. Eric zijn brede ervaring op vlak van operations en supply chain management, in een complex stakeholdersveld, zal een absolute meerwaarde vormen voor Recupel. Consumenten en bedrijven steeds slimmere oplossingen aanbieden voor het afdanken van hun kapotte of nog bruikbare apparaten, in samenwerking met diverse publieke en private actoren, vormt een belangrijk focuspunt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat hij de ambitie, drive en strategische visie heeft om Recupel naar een nog hoger niveau te tillen. We staan al ver op het vlak van inzamelen en verwerken van e-waste. Onze ambitie is om meer te doen op het vlak van circulaire economie. Eric is de geschikte persoon om deze ambitie vorm te geven en in de praktijk om te zetten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details