NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Efficiëntie-optimalisatie haalt de kostprijs per ton naar beneden

Efficiëntie-optimalisatie haalt de kostprijs per ton naar beneden

Recyclingmachines op maat

De rode draad die sinds jaar en dag door GM Recycling loopt, is te vatten in één enkel krachtig woord: passie. Passie voor brekers en zeefmachines. Passie voor klanten. Passie om altijd nét dat stapje verder te zetten. Waar anderen er de brui aan geven, daar begint GM Recycling. En dat mag letterlijk genomen worden, want GM Recycling ‘verbouwt’ recyclingmachines. Zelf noemen ze het ‘efficiëntie-optimalisatie’ …

Freddy Gillis, zaakvoerder van GM Recycling: “Wij bieden op maat gemaakte brekers, zeefmachines, shredders en transportbanden aan van Europese topmerken die onze klanten helpen de klus snel en efficiënt te klaren. Of het nu om verkoop, verhuur of herstel gaat. Een van de vragen die we het meest krijgen, is of we de kostprijs per ton omlaag kunnen krijgen. En dat kan als je de machines kan aanpassen zodat ze voor meerdere toepassingen inzetbaar zijn.”

Vroeger hadden de banden 1.000 à 2.000 uren in zich, nu halen ze 10.000 werkuren.

Beter inspelen op strengere normen

“We hebben enkele modificaties die we regelmatig uitvoeren”, zegt Gillis. “Zo hebben we bijvoorbeeld al een paar keer topmagneten geïnstalleerd op brekers van Gipo. Daardoor blijven ook de banden langer goed. Vroeger hadden die 1.000 à 2.000 uren in zich, met die aanpassingen halen we 10.000 werkuren.”

“Ook leveren we Gipo-brekers met een driedeks-nazeef. De nazeef scheidt het gebroken puin in vier fracties, waardoor er drie afgewerkte producten in één werkgang aangemaakt worden en op hetzelfde moment een zuivere kwaliteit en hogere capaciteit opleveren. Of door één simpele handeling bepaalde gezeefde fracties samenvoegen. Zo kunnen bedrijven beter inspelen op de steeds strengere normen voor het behalen van kwaliteitslabels.”

Waterbad voor gecontamineerde granulaten

Gillis: “De komende jaren zullen steeds meer gebouwen afgebroken worden die relatief jong zijn. Dat betekent dat er veel meer ijzer, folies en isolatie in de afbraakmaterialen zal zitten, met gecontamineerde granulaten als gevolg. Tijdens de Vakbeurs Recycling in Gorinchem zullen we ons waterbad van ongeveer 6 meter lang voorstellen. De breker stort de stenen in het bad, de ‘lights’ worden afgescheiden van de rest en het slib gaat er bovendien apart uit. Door een extra geïnstalleerde filter, pomp en bezinkingsbad. Helemaal op maat gebouwd. Kom gerust eens kijken op onze stand.”  

Standnummer C127

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details