NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Een duurzaam alternatief dat tot vijf keer meer karton inzamelt
Een van de meest opvallende aanwezigheden in het straatbeeld sinds corona is de enorme hoeveelheid extra papier en karton dat wordt aangeboden voor inzameling.

Een duurzaam alternatief dat tot vijf keer meer karton inzamelt

Het bedrijft heeft oplossingen voor elke afvalstroom, ook voor oud papier en karton dat door corona in steeds grotere volumes wordt aangeboden. In Nederland bedient Sidcon inmiddels meer dan honderd gemeenten. Ze staan nu ook klaar om de Belgische markt bij te staan met raad, daad en vooral innovatieve, efficiënte oplossingen. 

Corona liet en laat zich voelen doorheen het volledige maatschappelijke leven. Een van de meest opvallende aanwezigheden in het straatbeeld is de enorme hoeveelheid extra papier en karton dat wordt aangeboden voor inzameling. De pandemie heeft de trend die was ingezet richting online shoppen en de bijhorende kartonnen pakjes alleen maar versterkt. Het resul­taat zijn zeer drukke ophaalrondes en overvolle containers door het grotere volume van karton ten opzichte van papier. Reinier Siderius, directeur Sidcon: “In plaats van de inzamel­frequentie te verhogen, kunnen gemeenten voor een innovatief en uiterst efficiënt antwoord kiezen op deze proble­matiek. Door de inzet van de Pressstation Pro, een onder­grondse pers­container, speciaal ontwikkeld voor deze afvalstroom, heeft Sidcon een uit­stekende oplossing in huis. Containers waar tot vijf keer meer papier en karton in past. Een oplossing die zich boven­dien al in de praktijk bewezen heeft met proef­projecten in onder meer Breda, ’s Hertogenbosch, Utrecht en Leiden.”

Door het karton en papier te persen met de Pressstation Pro, kan het volume fors verkleind worden, waardoor een container tot vijf keer meer afval aankan.

Duurzaam alternatief

Ondergrondse containers zijn in Nederland al gemeengoed, maar ook in België intussen in opmars. Ze bieden immers een prima en vooral duurzaam alternatief op de klassieke huis-aan-huis inzameling. Overal waar veel afval aanwezig is en waar vrachtwagens moeilijker geraken door bijvoorbeeld beperkingen in CO2-emissies of tonnages, duiken steeds vaker ondergrondse containers op. “Minder transport­bewegingen, betekent minder vervuilingen en opstoppingen in de stad”, vat Siderius de voor­naamste voordelen samen. Dat geldt voor restafval, pmd, maar dus ook voor oud papier en karton met de specifieke perscontainer Presstation Pro. “Door het karton en papier te persen, kan het volume fors verkleind worden, waardoor een container tot vijf keer meer afval aankan. Wat meteen opvalt aan deze containers is de brede inwerpopening. Karton laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk door een klein gaatje wurmen. De perscontainers zijn tevens voorzien van een meldingssysteem. Via een website kan in real-time bekeken worden, hoe vol de containers is.”

Slimmer, voordeliger en beter

Sidcon heeft de afgelopen jaren een mooie basis gelegd met ondergrondse perscontainers om de logistiek van afvalinzameling sterk te verbeteren in Nederland. Door zeer betrouwbare apparaten te ontwikkelen die uitgerust zijn met een internetverbinding kunnen de gemeenten en intercommunales hun afvalinzameling verbeteren. Niet alleen zorgt de inzet van de Presstation Pro voor kostenbesparingen maar er wordt ook milieuwinst behaald. Troeven die vanzelfsprekend ook interessant zijn op de Belgische markt. “Sidcon is gestart vanuit de gedachte dat afvalinzameling slimmer, voordeliger en beter kan. Beter voor het milieu, de openbare ruimte, gemeenten, afvalverwerkers en bewoners. Inmiddels hebben we meer dan tien jaar ervaring en kennis met perscontainers opgebouwd. Onze technologie heeft zich al bewezen in de praktijk. In een uitgebreide pilot van meerdere maanden voorafgaand aan de definitieve plaatsing kunnen we ook aantonen hoe dat het beste georganiseerd kan worden in uw gemeente. Daarnaast wordt op basis van actuele data en in samenspraak met afvalverwerkers en gemeenten dagelijks gewerkt aan de optimalisatie van bestaande en nieuwe duurzame afvaloplossingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details