NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Duurzame Powerscreen Warrior 2400, de zevende zeef bij Puinbreken.nl/Van der Heijden.

Duurzame Powerscreen Warrior 2400, de zevende zeef bij Puinbreken.nl/Van der Heijden.

Van der Heijden Nistelrode en Puinbreken.nl is een zeer bekende naam waarbij Puinbreken.nl aangeeft dat ze uiteraard puinbreken en dat doen ze met diverse mobiele puinbrekers door het gehele land. Hierbij hebben ze ook de mogelijkheid om gebroken fracties als gewenst te windshiften en zelfs mobiel onderweg te wassen.

Naast het puinbreken zijn ze ook een echte specialist als het gaat om mobiel zeven, de nieuwe Powerscreen Warrior 2400 is dan ook de zevende zeef in het uitgebreide machinepark.

Met zijn gewicht van 49 ton is de Powerscreen Warrior 2400 ook gelijk de grootste- en zwaarste zeefmachine uit de Warrior-lijn bij Powerscreen. Speciaal is wel gelijk te noemen dat het niet de eerste maar de derde Powerscreen Warrior 2400 is die Van der Heijden nu in hun machinepark opneemt. Naast de drie Warrior 2400’s is een ook nog een Powerscreen Warrior 1800 en een eveneens door Van der Spek geleverde Cedarapids zeef werkzaam.

Dankzij deze grote machines met hoge capaciteiten is Van der Heijden in staat om zonder problemen te zeven partijen te kunnen verwerken met hoge capaciteiten en zuivere fracties.

De nieuwe Powerscreen Warrior 2400 is voorzien van een duurzame en zuinige Stage-V motor waarmee Van der Heijden investeert in de nieuwste technologie met de laagste emissie uitstoot.

Powerscreen Warrior 2400

Bij de Powerscreen Warrior 2400 wordt de dubbeldeks zeefbox van 6.100mm en 1.930mm breedte aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan bij de Warrior 2400 de slag en hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze fine-tuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 700 ton/uur zijn mogelijk.

Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefbox opbouw de Powerscreen Warrior 2400 ook nog eenvoudig getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 47 ton. Hierdoor is het ook mogelijk om met de 3-assige aangedreven Powerscreen Warrior 2400 zeef  op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben.

De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 10mm en 15mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product.

Om naast de optimale instelling van de zeefbox ook de optimale zeefmedia te kunnen monteren is de box zo uitgevoerd dat naast de standaard geweven dekken er ook gatenplaten, 3D-zeefdekken, Flexmatten en vele andere media gemonteerd kunnen worden. Voor ieder product dus de optimale mogelijkheden.

Net als bij zijn andere Warrior’s ( de Warrior 600,1200,1400,1800 en 2100 ) zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van bijna vier meter.

Om de hoge capaciteiten van 700 ton/uur te kunnen verwerken is de 2400 uitgevoerd met een optionele 7M³ platenbunker welke zowel door een kraan als laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door transportband van bijvoorbeeld een breker mogelijk, om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details