NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Attero kiest weer voor zware Hyundai

Attero kiest weer voor zware Hyundai

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Hyundai rupsmobiele graafmachine geleverd aan Attero voor de locatie Landgraaf. De nieuwe Hyundai HX520AL vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai HX520L.

Van der Spek Vianen en Attero zijn geen onbekende van elkaar, Het is de tweede Hyundai 520 op een rij die wordt geleverd. Na de Hyundai HX520L is het nu de beurt aan de Hyundai HX520AL met duurzame Stage-V motor. Naast de Hyundai zijn er ook diverse Powerscreen zeefmachines en Steinert scheidingsmachines werkzaam bij Attero op de verschillende locaties.

De nieuwe machine gaat net als zijn voorganger een variatie van werkzaamheden uitvoeren op de locatie in Landgraaf zoals het afdekken van de stortplaats, het laden van vrachtwagens met grote capaciteiten en afwerken van de taluds op de stortplaats.

Om bepaalde specifieke werkzaamheden uit te voeren op de locatie heeft de Hyundai een zeer hoog gevraagd en benodigd hefvermogen. Voor dit hoge gewenste hefvermogen waarbij naast het hefvermogen ook de stabiliteit van de machine in alle posities zeer belangrijk is tijdens het tillen en liften is de Hyundai HX520AL de juiste partner om dit veilig en efficiënt uit te voeren.

In de werkplaats in Hardenberg is de Hyundai HX520AL compleet opgebouwd met diverse opties welke na uitgebreid overleg tussen Van der Spek Vianen en Attero zijn geselecteerd om de verschillende werkzaamheden die de 520 moet gaan uitvoeren zo optimaal mogelijk te kunnen doen.

Naast o.a. het verzwaard uitvoeren van het contragewicht is er een dom onder de giek geplaatst voor een groter bereik. Ook zijn er o.a. brede bordessen aan beide zijde van de bovenwagen geplaatst, een zeer uitgebreide overdrukinstallatie en centrale smering gemonteerd. Na de op- en ombouw van de machine in de werkplaats van Van der Spek Vianen is de machine waar nodig opnieuw gespoten bij PRIMA Equipment in Hardenberg.

Om hierbij snel-,efficiënt- en met een groot bereik te kunnen werken is de machine uitgerust met een 7060mm lange giek en 4000mm lange lepelsteel.

De HX520AL is voorzien van een zuinige Stage-V Cummins X12 6-cilinder turbodiesel motor met een inhoud van 11,8 liter. De motor levert een vermogen van 403 Pk. Voor de hydrauliek is hij uitgerust met Rexroth pompen welke een grote opbrengst hebben van wel 2 x 394 liter/min. Door het optimaal samenwerken van de motor en het hydraulisch systeem wordt er zeer efficiënt omgegaan de brandstof wat een gunstig verbruik als gevolg heeft.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine bij Attero voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Net als alle HX-serie graafmachines is ook deze HX520AL voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem wat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik,locatie,draaiuren ect. Deze service is gratis en door de klant zelf uit te lezen.

Na een uitgebreide instructie op locatie aan de medewerkers bij Attero is de machine gelijk in bedrijf genomen waarbij direct vele tonnen werden verzet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details