NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België en Nederland
Alle ingrediënten voor een efficiënte stofbeheersing

Alle ingrediënten voor een efficiënte stofbeheersing

Stofontwikkeling wordt in de recyclingindustrie vooral onderdrukt met water, als het al gebeurt. Met BeeFoam ontwikkelde Beepro een effectieve manier om de stofproblematiek in de kiem te smoren. Een milieuvriendelijke vinding die over de hele wereld gretig aftrek vindt. Geïnteresseerden kunnen op Vakbeurs Recycling kennismaken met het product en de bijbehorende doseerinstallatie. 

De stofproblematiek is in de recyclingindustrie al jaren een heikel punt, weet Wybren Beeksma van Beepro. “Omdat water niet altijd goed werkt of in sommige gevallen zelfs het recyclingproces verstoort, zijn we een alternatief gaan ontwikkelen. Daaruit is BeeFoam ontstaan, een gepatenteerd biologisch schuimproduct dat zorgt voor een effectieve stofbestrijding en op die manier bijdraagt aan een betere werk- en leefomgeving én minder slijtage aan het machinepark.”

De stofproblematiek is in de recyclingindustrie al jaren een heikel punt.

Drie tot twaalf dagen stofvrij

BeeFoam bindt stof en zwevende deeltjes samen om zo de stofvorming aanzienlijk te reduceren. “Het BeeFoam concentraat transformeert tot een schuimachtig product na het mengen met water en lucht in onze doseerinstallatie”, legt Beeksma uit. “We maken van 1 liter water ruim 60 liter schuim. Er is dus nauwelijks sprake van vocht. Het schuim wordt vervolgens al aan het begin van een recyclingproces aangebracht op het materiaal dat bewerkt moet worden. Daarbij bindt het schuim zich aan het stof en maakt het zwaarder, zodat stofontwikkeling wordt tegengegaan. Afhankelijk van de aard van het eindproduct kan het vervolgens drie tot twaalf dagen (!) stofvrij verwerkt worden. Het mooie is dat BeeFoam geen invloed heeft op de rest van het recyclingproces. Je kunt het materiaal perfect uitzeven, maar dan wel stofvrij.”

BeeFoam kan op vele applicaties toegepast worden. Beeksma: “Het is een gepatenteerd product en wordt behalve in de afval-, metaal-, kunststof- en elektronicarecycling ook veel toegepast bij puinbrekers, in steengroeven en de cement- en betonindustrie. Overal waar sprake is van stofoverlast, kunnen we met BeeFoam wel een oplossing bieden.” Het unieke concentraat wordt door Beepro in Nederland geproduceerd en over de hele wereld geëxporteerd in IBC’s van 1.000 liter. “Op Vakbeurs Recycling nemen we bezoekers graag mee in de wereld van stofbeheersing. En voor oprecht geïnteresseerden plannen we bovendien geheel vrijblijvend een demonstratie op locatie.”

Beepro is te vinden op stand G102 tijdens Vakbeurs Recycling.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details