NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Activiteiten veilig verderzetten

Activiteiten veilig verderzetten

Als leverancier van intern transportmateriaal heeft Motrac voortdurend nieuws te melden. Het belangrijkste voor u is nu waarschijnlijk, dat er volop wordt doorgewerkt in deze moeilijke periode. Dat gebeurt uiteraard anders dan voorheen: minder fysiek contact, meer telefoon- of videogesprekken en strikte hygiënemaatregelen. We vroegen Alain Bagi, Sales Director Handling bij Motrac, om een toelichting.

Het Covid-19 virus heeft inmiddels de gehele wereld in zijn greep en de Belgische overheid heeft krachtige richtlijnen uitgevaardigd om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Door deze richtlijnen moeten niet enkel onze eigen gewoontes worden aangepast, ook bedrijven dienen drastische maatregelen door te voeren. Zo ook Motrac, dat de nodige veranderingen heeft doorgevoerd, waardoor heftrucks of magazijntrucks van Linde nog steeds aangekocht of natuurlijk ook gehuurd kunnen worden. Tevens is hun webshop met voorradige magazijntrucks steeds bereikbaar en kunnen servicebezoeken of leveringen van trucks nog altijd volgens afspraak doorgaan.

recpro-motrac-01-kopieren

De derde uitvalsbasis van Motrac te Dottenijs.

 

Hoe lukt het Motrac om met zoveel verschillende werknemers de klant op een praktische en veilige manier van dienst te zijn?”

Alain Bagi: “We stellen alles in het werk om onze kwalitatieve dienstverlening verder te zetten zoals voorheen en gelijktijdig onze medewerkers, klanten en leveranciers maximaal te beschermen. Onze kantoorbedienden en vertegenwoordigers werken bijna uitsluitend van thuis uit. Allen zijn ze uitgerust met een eigen laptop en zijn ze via onze moderne telefooncentrale bereikbaar via de gekende telefoonnummers. Voor onze werknemers die niet van thuis uit kunnen werken, zoals onze servicetechniekers, zijn dan weer de duidelijke richtlijnen van de overheid van toepassing, samen met de extra maatregelen die wij als organisatie hebben genomen. Deze maatregelen dienen niet enkel om hun eigen gezondheid, maar ook die van onze klanten veilig te stellen. Veiligheid komt per slot van rekening steeds op de eerste plaats bij ons.”

recpro-motrac-04-kopieren

Het revolutionaire design van de N20, met de batterij achter de bestuurder.

 

Exclusieve invoerder

Motrac is reeds meer dan vijftig jaar toonaangevend als totaalaanbieder van zowel interne logi-stieke oplossingen als reinigingsoplossingen, met de respectieve A-merken Linde en Tennant. Motrac was reeds de enige officiële importeur van Linde Material Handling producten in België en sinds 1 juni 2019 ook de enige verdeler op de Belgische markt. Dankzij het grote netwerk, innovatieve en technologisch hoogstaande producten en jarenlange expertise, behoort Motrac reeds geruime tijd tot de top binnen zijn vakdomein. Vorig jaar werd branchegenoot Lauwers Heftruck Service overgenomen, wat de lokale verankering in Oost- en West-Vlaanderen een goede start heeft gegeven. Tot slot gaat Motrac Handling & Cleaning sinds 1 januari 2020 verder onder de naam Motrac.

Na vijftig jaar rustige groei zijn dit ineens forse stappen. Welke voordelen heeft de klant van uw groeistrategie en kunnen we de komende tijd nog meer verwachten?”

Bagi: “De lokale aanwezigheid kadert in onze strategie voor een optimale dienstverlening en biedt een stevig fundament om ons in heel België te verankeren als dé lokale aanbieder van kwaliteitsheftrucks en -magazijntrucks. Naast onze gekende filialen in Antwerpen en Ciney, beschikt Motrac nu namelijk over een derde uitvalsbasis te Dottenijs, tussen Kortrijk en Doornik. We hechten veel belang aan dienstverlening en het rechtstreekse klantcontact om aan de steeds complexere behoeftes te voldoen. Vanuit dit perspectief willen we nog meer inzetten op een nauwere samenwerking tussen producent, importeur en eindgebruiker. Tevens willen we met deze verandering onze organisatie beter laten aansluiten op het beslissingstraject en de verwachtingen van onze klanten. We zijn er dan ook van overtuigd, dat deze gedecentraliseerde aanpak onze klanten enkel ten goede komt.”

De nieuwe IC-truck 1202: 20% meer zicht, 30% zuiniger, 100% connectief.

 

Van advies tot service

Buiten de logistieke totaaloplossingen, staat Motrac zijn klanten steeds bij met advies bij de aankoop van nieuwe trucks, occasietrucks, korte- en langetermijnverhuur, service en originele onderdelen. Motrac staat in ons land overigens als enige in voor de uitvoering van een zorgeloze en uitgebreide Linde fabrieksgarantie.

Linde nieuwigheden

Naast de recente wijzigingen in de bedrijfscultuur zijn er ook interessante nieuwe trucks op de markt gekomen. Linde Material Handling investeert fors in veiligheid en extra zichtbaarheid, wat onder andere resulteerde in het in 2019 vernieuwde design van de horizontale orderpickerreeks N20. De unieke vormgeving van deze orderpicktruck staat de gebruiker toe om vóór de batterij plaats te nemen, terwijl hij bij klassieke uitvoeringen achter de batterij moet plaatsnemen. Linde ontpopte zich hiermee tot de enige producent die beide concepten aanbiedt. Ook de vernieuwde verticale orderpicker V08 heeft een upgrade gekregen en biedt een hogere werksnelheid, een maximum aan comfort en meer bescherming tegen aanrijdingen. Daarnaast is zijn werkhoogte een belangrijk pluspunt: doordat het bestuurderscompartiment apart omhoog kan worden getild, biedt deze verticale orderpicktruck een grijphoogte tot wel 2,80 m – terwijl de comfortabele werkhoogte van een standaardorderpicktruck ongeveer 1,60 m bedraagt.

Nieuwe generatie

Ook heeft Linde Material Handling recent een nieuwe generatie IC-heftrucks met contragewicht toegevoegd aan het portfolio. De hydrostatische heftrucks met draagvermogens van 2,0 tot 3,5 ton tillen de mens-machine interactie naar een hoger niveau. Bagi: “We kunnen gerust stellen dat deze nieuwe thermische heftrucks een nieuw hoofdstuk inluiden. Deze nieuwe generatie, ook gekend als de 1202 reeks, is als eerste ooit standaard volledig connectief, wat betekent dat belangrijke vlootgegevens automatisch worden verzonden naar beveiligde cloudservers. Daarnaast bieden ze tot 20% meer zichtbaarheid rondom en zijn ze tot 30% zuiniger dan concurrerende modellen. Tel daar de vertrouwde Linde hydrostaat en een krachtige Deutz motor bij, en je krijgt een onovertroffen reeks IC-trucks, klaar voor alle uitdagingen van Industrie 4.0.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details