NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Wim Geens, nieuwe Managing Director van Fost Plus
Wim Geens

Wim Geens, nieuwe Managing Director van Fost Plus

De raad van bestuur van Fost Plus kondigt de aanstelling van Wim Geens aan als nieuwe Managing Director van Fost Plus. Hij volgt Patrick Laevers op, die na drieënhalf jaar een nieuwe uitdaging aangegaan is. Aan het hoofd van Fost Plus, zal Wim Geens verder invulling geven aan de ambitieuze doelstellingen voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

Het verder opdrijven van de inzamel- en recyclagecijfers en de belofte waarmaken om voor elke huishoudelijke verpakking die op de markt komt een recyclage-oplossing te bieden tegen 2025: dat zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen bij Fost Plus waarvoor Wim Geens zijn veelzijdige competenties en jarenlange ervaring uit de afvalverwerkings- en retailsector zal inzetten.

De voorbije jaren stond Wim Geens aan het hoofd van Renewi in België en Luxemburg, in 2017 ontstaan uit een fusie tussen Van Gansewinkel en Shanks. Dankzij een sterk geloof in de kracht van teamwork en een energieke leiderschapsstijl, slaagde Wim Geens er in Renewi uit te bouwen tot een toonaangevend waste-to-productbedrijf.

“Gespreid over 15 jaar bij Renewi, en ook in mijn eerdere functies in mijn carrière, heb ik heel uiteenlopende divisies en teams aangestuurd, maar er was 1 constante: voor mij stond steeds de bijdrage aan een duurzame samenleving centraal. Duurzaam voor een brede waaier stakeholders waaronder klanten, medewerkers, lokale gemeenschappen en aandeelhouders. Ik kijk er bijzonder naar uit om mijn ervaring ten dienste te stellen van Fost Plus. Een bijzonder interessante periode breekt aan waarin de complexe keten van circulariteit in volle expansie is.” licht Wim Geens toe.

Samen bijdragen tot een duurzame samenleving

“Wim Geens is de juiste man op de juiste plaats. Jarenlang stond hij aan het hoofd van een van de grootste afvalverwerkende bedrijven in ons land – zijn ervaringen en inzichten uit de sector zullen ongetwijfeld van pas komen om Fost Plus verder te begeleiden op de ingeslagen weg.” aldus Pascal Léglise, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Fost Plus.

“Ik sta erop om heel uitdrukkelijk Patrick Laevers te bedanken, die de voorbije jaren met passie, enthousiasme en een duidelijke visie de rol van Managing Director heeft vervuld. Onder zijn leiding slaagde het team van Fost Plus er in om samen met producenten, overheden en afvalverwerkende bedrijven de nodige investeringen te realiseren en aan te trekken om België te laten uitgroeien tot een Europese recyclagehub. Dankzij deze gezamenlijke inzet zijn we ervan overtuigd dat we de komende jaren onze ambitieuze doelstellingen qua inzamel- en recyclagecijfers zullen behalen, en indien mogelijk zelfs overtreffen. Bij Fost Plus mikken onze medewerkers immers niet enkel op de wettelijke doelstellingen, ze stellen alles in het werk om te beantwoorden aan de verwachtingen van burgers, overheden en bedrijven.” vervolgt Pascal Léglise.

Wim Geens voegt er nog aan toe: “Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn expertise als bruggenbouwer ten volle zal kunnen benutten bij Fost Plus. Als motor van de circulaire economie neemt Fost Plus immers een unieke positie in – ik reik graag de hand naar al onze partners op het terrein, overheden, beleidsmakers en het grote publiek. Alleen met steun van hen allemaal kunnen we ons project, dat uniek is in Europa, verder uitbouwen en succesvol maken.”

Wim Geens zal de functie van Managing Director opnemen op 1 januari 2022.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details