NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
‘Wij gaan altijd een stapje verder’
Amerikaanse krachtpatser: de Morbark 3000 Wood Hog.

‘Wij gaan altijd een stapje verder’

Speciaal ontwikkelde sterrenzeef met variabel instelbaar zeefdek

Het assortiment van Stoevelaar Machinery uit het Nederlandse Stegeren bestaat uit premium recyclagemachines die het mogelijk maken allerlei soorten recycleerbaar materiaal te verkleinen, scheiden en sorteren tot een halffabricaat of eindproduct. Stoevelaar Machinery is officieel importeur van Morbark, Hammel, Neuenhauser, H2Pro, Bano, Rayco en Dynamic Screening Systems. Salesmanager Benelux Harm Liebregt vertelt over de bijzondere houtrecyclagemachines.

Fabrikant Hammel is volgens Liebregt de uitvinder van de tweeassige langzaamdraaier. “Vaak gekopieerd en nooit geëvenaard. Het zijn hele goede voorverkleiners. Zeer geschikt voor afval, schroot, en afvalhout.” Liebregt vermoedt dat er in Nederland en België een stuk of honderd Hammel shredders draaien. En vanwege de sterk oplopende vraag naar ‘schoon’ materieel steeds vaker elektrisch aangedreven. Stoevelaar kan ze zowel stationair als mobiel leveren en ook elektrisch mobiel. Stoevelaar is daarnaast Europees importeur van Morbark Shredders. Amerikaanse krachtpatsers die volgens Liebregt bekend staan om hun lange levensduur. “Zeer solide en zwaar gebouwd en inzetbaar voor A-hout, AB-hout en groenafval. Ze zijn uitgerust met verwisselbare zeefsegmenten waarmee je iedere denkbare eindfractie kunt realiseren. De fractiemaat aanpassen kost bovendien niet meer dan 25 minuten.” Ook de Morbarks zijn verkrijgbaar in diesel- of elektrische uitvoering, stationair of op rupsen en zelfs op rupsen met een dolly-set erop.

Samen met het Duitse H2PRO en loonbedrijf FUHLER ontwikkelde Stoevelaar de grootste mobiele sterrenzeef ter wereld.

Zelf ontwikkeld

Extra trots is Liebregt over de ontwikkelde zeef­machine die in nauwe samenwerking met goede klant FUHLER is ontworpen en in Duitsland door H2PRO is gebouwd. Het eerste exemplaar draait al bij FUHLER en de volgende serie wordt als private label van Stoevelaar op de markt gebracht. Het gaat om een behoorlijk bijzondere machine. Liebregt: “Het is de grootste mobiele sterrenzeef die er bestaat. Hij heeft een zeefoppervlak van maar liefst 24 m² en het bovenste dek is een zogenoemd Variodek. Dat houdt in dat we kunnen variëren tussen zeefmaat 80 en 160 mm. Dat is ter plaatse en binnen een minuut met één draai aan een knop traploos aan te passen. Dat betekent nooit meer discussie met een klant over de grootte van de eindfractie. Dat is echt de grootste innovatie.” FUHLER, één van de grootste loonbedrijven in de Benelux, heeft de machine sinds december in gebruik en is zeer tevreden. De eisen van FUHLER waren niet gering volgens Liebregt: “Ze wilden de grootste mobiele zeefinstallatie voor compost of afvalhout met een perfect eindproduct en een abnormaal hoge capaciteit. En dat is gelukt.” 

De Hammel VB 950 DK langzaam draaiende voorverkleiner.

Hybride

De H2PRO zeefinstallatie van Stoevelaar/H2Pro is uitgerust met een rupsonderstel en heeft een eigen gewicht van circa 31,5 ton. De machine kan desgewenst volledig op elektriciteit van het net draaien of door een eigen powerpack die ook de generator aandrijft. “De wereld wil graag hybride en dat kan dus”, stelt Liebregt. Hij legt uit dat ze zowel met één of twee zeefdekken geleverd kunnen worden. “Een drie-fractiemachine is binnen een minuut om te schakelen  naar een twee-fractiemachine. We zijn niet alleen heel flexibel met de zeefmaten, maar het is ook heel gemakkelijk om twee of drie fracties te zeven.” De range van machines is met drie verschillende zeefoppervlaktes leverbaar: 24, 16 of 12 m² en allemaal met Variodek. De Stoevelaar/ H2PRO is zeer geschikt voor het op fractie zeven van geshredderd A- of AB-hout, compost of biomassa. “Breed inzetbaar dus”, stelt Liebregt. Hij is niet bang dat de zelf ontwikkelde zeef concurreert met de Neuenhauser zeven die Stoevelaar ook verkoopt. “Die zijn minder groot. Waar zij stoppen, gaan wij verder. Bij Stoevelaar zijn we altijd bezig om producten zo te optimaliseren, zodat onze klanten efficiënter kunnen werken. Deze Stoevelaar/ H2PRO is niet alleen geschikt voor bedrijven die ook al hele grote shredders hebben. We hebben veel klanten die deze zeef kunnen gebruiken, omdat we drie verschillende groottes van machines aan kunnen bieden. Dus ik verwacht wel dat ze goed gaan verkopen. Wat is er nu mooier dan dat alles in lijn staat? Dat scheelt toch weer flink in het heen en weer rijden met een shovel.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details