NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
WAT GEBEURT ER MET AFVAL IN DE MIJNBOUW?

WAT GEBEURT ER MET AFVAL IN DE MIJNBOUW?

Het gebruik van MB Crusher machines maakt het eenvoudiger om afval op de best mogelijke manier te  recycleren voor hergebruik door het om te zetten in goederen voor o.a. de bouwsector.

Wat zijn de meest voorkomende problemen die in de mijnbouw voorkomen? De verwerking van afval dat tijdens de productie ontstaat en de opbrengst van het gewonen materiaal. Afval verandert in een bron van inkomsten voor het bedrijf wanneer MB Crusher uitrustingsstukken worden gekoppeld aan reeds aanwezige machines in de groeve. De prijzen gaan omhoog van grondstoffen, er is meer vraag, en veel bedrijven realiseren dat ze geen afval, maar winst bezitten.

Met name de stijgende vraag naar “gerecyclede materialen” heeft veel bedrijven ertoe aangezet hun steengroeveafval te hergebruiken en op de juiste manier te verwerken. Dit betekend een economisch voordeel voor steengroeves en het besparen op niet-hernieuwbare grondstoffen. Het hergebruik van dergelijke materialen komt zowel de mensen in de industrie, als het milieu ten goede.

In feite vindt het afvalmateriaal een nieuw leven in vele toepassingsgebieden, waaronder de productie van beton met hoge dichtheid voor gebruik in projecten zoals bijvoorbeeld de funderingen voor windturbinebladen. Ook wordt het gebruikt als vulstof voor beton, of granulaat voor funderingen en ophogingen, of zelfs spoorwegballast.

Dit alles wordt gemakkelijker en rendabel met de uitrustingsstukken van MB Crusher. Zo kunt u met uw aanwezige bouwmachines afvalmaterialen die ontstaan bij grondstofwinning of verwerking, omzetten in een inkomstenbron.

Puerto Rico: afval wordt gebruikt voor de productie van grind voor andere projecten.

Dankzij de combinatie van twee MB Crusher uitrustingsstukken, kan het bedrijf zelf grind produceren voor eigen projecten. Dit lukte snel en eenvoudig met de hulp van twee MB Crusher uitrustingsstukken direct ter plaatse: met de BF80.3 breekbak werden de grofste stenen verkleind en met de MB-S10 zeeftrommel werd het granulaat gewassen en of gezeefd voor het verkrijgen van een betere kwaliteit. Door zelf te produceren besparen ze veel tijd en geld omdat er minder of geen grondstoffen te hoeven worden aangevoerd.

India: Van opgegraven materiaal naar beton.

De verwerkingstijd optimaliseren en het materiaal beter benutten voor de cementproductie: dat zijn de voordelen die een bedrijf uit India ondervond bij het gebruik van een MB-S18 zeeftrommel met een Kobelco SK220 graafmachine. De zeeftrommel verwerkt het materiaal rechtstreeks boven de vrachtwagen, zonder dat er andere machines nodig waren voor het werk.


Peru: Kalksteen dat met de breekbak wordt gebroken krijgt meer marktwaarde.

Een hogere kwaliteit staat gelijk aan meer waarde en meer winst. Het optimasileren van het proces levert echte voordelen. Dit is wat een Peruaans mijnbouwbedrijf deed in zijn enorme klaksteenroeve. Met een MB Crusher BF80.3 breekbak gekoppeld aan een Volvo EC300DL verkleinde de mijnbouwonderneming het kalksteen tot de gewenste korrelgrootte voor de afnemer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details