NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Wat betekent een hoge kwaliteit in materiaal nu echt?

Wat betekent een hoge kwaliteit in materiaal nu echt?

Hoogkwalitatief materiaal is in de wereld van recyclage een must. Je wil als aannemer voorkomen dat je machines stilstaan op de sloopwerf. Kwaliteit komt met een prijs, maar kun je ook uitrekenen wat het je onder aan de streep heeft opgeleverd? Demtech heeft die berekeningen gemaakt, om transparant te kunnen zijn naar de klanten. Arthur Polak van Demtech rekent ons aan de hand van een voorbeeld met de NPK Betonvergruizer G-18JX voor hoe echte kwaliteit er in cijfers uitziet. Daarnaast doet hij uit de doeken hoe je slimmer kunt werken: minder milieubelastend, meer werk verrichten met lichter materieel, brandstof besparend en met minder slijtage. Het geheime wapen is hierin de NPK Power Booster.

“Als voorbeeld nemen we onze NPK Betonvergruizer G-18JX”, begint Polak. “Deze betonvergruizer kan zo’n 20.000 draaiuren maken. Elke 2.000 draaiuren is er een onderhoud/service/revisie interval. Dat betekent dat vanwege de slijtageslag die de vergruizer doormaakt, de klant na tien onderhoud/service/revisie-intervallen toe is aan de aanschaf van een nieuwe vergruizer. Welgeteld heeft bij het bereiken van de ‘end of lifecycle’ deze vergruizer – op basis van de aanschafwaarde en de gemiddelde kosten per onderhoudsinterval – slechts € 4,33 per uur gekost.” Daarbij heeft de klant de zekerheid van continuïteit genoten. “Geen uitval tijdens het werk en mocht er toch een probleem zijn, dan lossen wij dat indien mogelijk met spoed ter plekke op. Er is niets erger dan stil komen te vallen op een sloopwerf. Elk uur stilstand kost geld, vaak wordt er volgens een strakke planning gewerkt en moet er, als alles weer draait, veel tijd ingehaald worden. Met onze enorme voorraad onderdelen zijn we in staat om in no time iedereen weer op weg te helpen.”

Ook De Kempeneer NV werkt met NPK uitrustingstukken van Demtech.

Slimmer werken met de NPK Power Booster

De NPK Power Booster is Demtech’s ‘geheime wapen’ in de strijd om het werken te optimaliseren. Polak: “Laten we uitgaan van een situatie waarin de NPK Betonvergruizer G-18JX 32 ton per uur verwerkt, de kraan 26 l brandstof per uur verbruikt en dat op basis van een 500 l brandstoftank. In onze berekening zijn we uitgegaan van een brandstofprijs van 1,98 euro/l. Inmiddels weten we dat de dieselprijs al meer dan 2 euro is op sommige plaatsen. Wij tonen graag aan dat met toevoeging van de NPK Power Booster de eerste winst te behalen valt door meer draaiuren te maken met een volle tank en meer tonnage te verwerken met een volle tank. Op een volle tank brandstof kun je met de NPK Power Booster 4,81 extra draaiuren maken en 255 ton extra beton vergruizen.” Dat zijn cijfers die er niet om liegen. De NPK Power Booster zorgt voor meer kracht, om precies te zijn krijg je drie keer het normale vermogen tot je beschikking. Van 300 bar naar 900 bar en dat uit een aanbouwdeel met minder gewicht. Bijkomend voordeel: het hydraulisch systeem van de kraan wordt minder belast en in veel gevallen kun je zelfs met een lichtere kraan dan normaal werken. Ook dat scheelt enorm in de CO2-uitstoot.

Het voordeel van de NPK Power Booster in een grafiek weergegeven.

Ook de NPK Power Booster verdient zichzelf terug

Tegenwoordig zien aannemers in de uitvraag van de opdrachtgever steeds vaker vermeld staan dat er gekeken wordt naar de MKI-waarde (Milieu Kosten Indicator). Om in aanmerking te komen voor gunning van de opdracht, dien je aan te tonen dat je duurzaam werkt, met een reductie van emissie van schadelijke stoffen. “De brandstofbesparing, de verminderde slijtage, het extra werk dat je kunt doen binnen een gegeven tijd en het feit dat je met lichter materieel hetzelfde kunt doen, helpen mee om een gunstiger MKI-waarde te behalen. Het kan je dus letterlijk een opdracht opleveren. De optelsom van het inzetten van materiaal met een topkwaliteit, in combinatie met de optimalisatie die de NPK Power Booster oplevert is goed: fikse besparing op brandstof, schoner werken, door kunnen blijven werken … het is een win-win situatie, waar iedereen wel bij vaart. Door ons onderzoek kunnen we oprecht zeggen dan een hoge kwaliteit in materiaal en de NPK Power Booster zichzelf terugverdienen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details