NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Waarom een zeefmachine kopen als je er ook een kunt huren?

Waarom een zeefmachine kopen als je er ook een kunt huren?

Zijn klanten komen uit de grond- weg- en waterbouw en in groeiend aantal uit de recyclingbranche.

“Waarom een zeefmachine huren als je er ook een kunt kopen? Je kunt die vraag ook omdraaien”, zegt Rien van Laarhoven van ZEEFVERHUUR.NL .“Mijn klanten hebben verschillende redenen om een machine te huren. Soms omdat ze het apparaat maar één of twee dagen nodig hebben. Soms omdat ze hooguit een paar dagen per jaar hoeven te zeven. Of omdat ze tijdelijk extra capaciteit nodig hebben. Maar er zijn er ook bij die het jaar rond een zeefmachine bij ons huren. Die laatsten vinden het wel handig dat ze nergens omkijken naar hebben. Wij verzorgen het onderhoud en als er een keer iets stuk is, dan zetten we desnoods een andere machine neer. De klant hoeft zich in zo’n geval niet druk te maken over afschrijving, reparaties en onderhoud.”

Van Laarhoven verhuurt de – in volledig zwart gespoten huiskleur – zeefmachines in alle soorten en maten en van verschillende merken: trommelzeven, schudzeven en sterrenzeven van de merken Keestrack, Terex, Farwick en Kleemann. “Of je ze nu gebruikt in de grond- weg- en waterbouw of in de recycling. En of je er nu grond mee wilt zeven of puin , spoorballast, bouw- en sloopafval, metaal, compost of glas, ZEEFVERHUUR.NL geeft kundig advies over welke zeefmachine het meest geschikt is voor welke klus. Al weten veel bedrijven vaak zelf ook al heel goed welke machine ze nodig hebben.”

Bijzondere modellen

Van Laarhoven verhuurt vooral in Nederland en België, al werd er ook al eens een zeefmachine verhuurd aan een bedrijf in Marokko. “Maar dat was een uitzondering hoor”, lacht Van Laarhoven.

Tussen de bij ZEEFVERHUUR.NL beschikbare machines bevinden zich ook enkele bijzondere modellen. “Vanaf volgende week hebben we een heel mooi klein trommelzeefje van Zemmler in het assortiment.

Die past op een aanhanger en is heel geschikt voor de kleinere klusjes, bijvoorbeeld door hoveniers of op een golfbaan of camping.” Aan de andere kant van het spectrum zit de Terex Finlay 883 Triple Shaft. Daar zijn er maar 2 van in Nederland, waarvan één bij mij in de verhuur. De term Triple Shaft houdt in dat de zeefbox een drie-assige aandrijving heeft. Daardoor haalt hij een amplitude tot 18mm. Dit maakt deze vlakdekzeef perfect inzetbaar in moeilijkere en zwaardere materialen zoals klei, leemhoudend zand, freesasfalt, kolen, spoorballast of ijzererts. Daar waar conventionele zeefmachines het laten afweten en dichtslibben, gaat deze machine verder. Met een capaciteit van 600 ton per uur bovendien.”

De Terex Finlay Triple Shaft draait niet alleen op diesel maar ook elektrisch, iets dat ook de zeefmachines van Keestrack kunnen. Van Laarhoven is ervan overtuigd dat de vraag naar elektrisch aangedreven zeefmachines in de komende jaren flink zal toenemen. “Zeker wanneer opdrachtgevers het gaan verplichten. Maar eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat mijn klanten de kat nú nog een beetje uit de boom kijken. Die zien toch vooral de hogere huurprijs. Dat ze flink op brandstof kunnen besparen vinden ze minder belangrijk.”

Onderhoud

Van Laarhoven verzorgt het (preventief) onderhoud en de reparaties van het machinepark in eigen beheer en ook regelmatig op locatie; “zeefdekken of een trommel wisselen. Het is natuurlijk zwaar geschut en de machines krijgen het flink voor hun kiezen. Dan moet je er goed voor zorgen. Om die reden halen we ze ook wat eerder uit de verhuur. Vóórdat er gebreken gaan optreden en zodat er altijd frisse machines op een werk staan. Want ik heb ook geleerd dat klanten anders omgaan met een goed onderhouden machine dan met een oud barrel.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details